”Manifestation över kraft och precision”

Publicerad 2012-10-28

Tidningarna dagen efter PSG:s 1-0-seger

NANCY. Zlatan Ibrahimovic får strålande omdömen efter segern mot Nancy, där han gjorde segermålet.

"Hans mål är en manifestation över styrka och precision" skriver Le Parisien.

PSG:s fina form fortsätter och i går kom laget hem till Paris efter matchen mot Nancy som serieledare.

Men det satt långt inne.

Det var inte förrän med kvarten kvar mot tabelljumbon Nancy som PSG slog in in segermålet, och det gick, som så ofta den här säsongen, via Zlatan Ibrahimovics fot.

Efter ett försök att passa Jérémy Ménez förbi en försvarare fick Zlatan tillbaka bollen och gick den här gången på kraft själv.

Bollen letade sig in via Nancy-målvaktens första stolpe och 0–1 stod sig matchen ut.

– Tack Ibra, var Carlo Ancelottis kommentar efter matchen.

”Största möjliga avkastning”

Franska tidningar är inne på samma linje i dag.

Le Parisien ger Zlatan en åtta i betyg och skriver att han på egen hand "slog upp motståndarnas lås" och gjorde mål på sitt enda skott på målburen. "Hans mål är en manifestation över kraft och precision" skriver Le Parisien.

l'Équipe ger Zlatan en sjua i betyg och skriver att "två halvchanser i första halvlek och en ordentlig i andra räckte för att han skulle bli avgörande. Det var minsta möjliga insats och största möjliga avkastning".

Zlatan Ibrahimovic spelade återigen 90 minuter för PSG och det är ingen vila som väntar i veckan heller. Redan på onsdag möter man Marseille i franska cupen hemma på Parc des Princes.