Rött kort för Barcelona – efter elva minuter

18-årige Ilenikhena hjälte för Monaco – slog Mbappés rekord

Uppdaterad 2024-09-20 07.56 | Publicerad 2024-09-19 21.16

Mardrömsstart för Barcelona i Champions League.

Eric Garcia blev utvisad efter elva minuter borta mot Monaco.

Sedan klev en nybliven 18-åring fram och blev matchhjälte i Monacos 2–1-seger – och slog Kylian Mbappés klubbrekord.

Det var ingen lätt situation Eric Garcia hamnade i.

Målvakten Marc-André ter Stegen stod länge och väl och funderade på vad han skulle göra med bollen.

Det blev fel beslut.

Den tyske målvakten slog en kortpassning samtidigt som Garcia rörde sig därifrån. Takumi Minamino läste situationen, tog hand om bollen och revs ner av Garcia som fick rött kort.

– Vi kommunicerade dåligt. Jag tycker synd om Eric, säger ter Stegen till Movistar enligt Marca.

Baklängesmål direkt efter

Det röda kortet kom redan i den elfte minuten och värre skulle det bli.

För bara sex minuter senare tog monegaskerna ledningen när Maghnes Akliouche satte 1–0.

Men en 17-årig världsstjärna skulle se till att Barcelona kom tillbaka. Lamine Yamal tog emot en långboll, vek in och stänkte in kvitteringen i ena hörnet i den 28:e minuten.

18-åring hjälte

Till slut var det dock en annan ungtupp som skulle stjäla rubrikerna.

George Ilenikhena, som fyllde 18 år för en månad sedan, blev stor hjälte när han satte slutresultatet 2–1 i den 71:a minuten. Inigo Martinez upphävde offsiden och Ilenikhena rann igenom och väl framme vid Marc-André ter Stegen stänkte han in segermålet.

18-årige Ilenikhena.

Därmed blev han den yngste Champions League-målskytten i klubbens historia – och gick förbi en viss Kylian Mbappé. Mbappé, som var 18 år och 63 dagar gammal när han gjorde sitt första CL-mål för Monaco, var 29 dagar äldre än Ilenikhina.

– Jag är väldigt glad och stolt över laget. Det var en fantastisk insats och vi förtjänade segern, säger Ilenikhena till Canal+ enligt RMC Sport.