Spanien till EM-final efter blixtvändning

Tungt för Mbappé och Frankrike

Uppdaterad 2024-07-11 08.51 | Publicerad 2024-07-09 22.53

Ett drömmål och en blixtvändning.

Det var vad som krävdes för att Spanien skulle besegra Frankrike med 2–1 i och ta sig till EM-final.

– Vi förtjänar att vara i finalen, säger matchhjälten Dani Olmo till La 1.

Fotbolls-EM

Spanien-England: Allt inför EM-finalen i fotboll 2024

Inte ens ett tidigt underläge mot Frankrike kunde få Spanien att vackla.

”La Roja” fortsätter att gå som tåget i EM och har nu stannat vid en EM-final på söndag.

För det krävdes en blixtvändning i mitten av första halvlek.

Fransk rivstart

Frankrike, som inte hade gjort ett spelmål i mästerskapet innan matchen, rivstartade. Redan i den åttonde minuten hittade fransmännen rätt när Kylian Mbappé prickade Randal Kolo Muani som nickade in 1–0.

Men Spanien skulle sätta fart rejält.

16-årige underbarnet Lamine Yamal stod för ett drömmål till 1–1 i den 21:a minuten, ett mål som gjorde honom till EM:s yngste målskytt någonsin.

Fyra minuter senare kom ledningsmålet när Dani Olmos skott styrdes in i mål av Jules Koundé. Spanjoren noterades dock för målet.

Den första halvleken hade varit explosiv med flera farliga chanser. Den andra? Inte lika mycket.

Frankrike tryckte på för en kvittering men Kylian Mbappé och de andra stjärnorna fick inte till det.

Final på söndag

Spanien vann med 2–1 och är vidare till final mot vinnaren mellan England och Nederländerna.

– Vi fortsatte att spela vårt spel. Lamines spektakulära mål, sedan mitt och hur vi kontrollerade matchen... en fantastisk match av alla, säger Dani Olmo till La 1 enligt Marca.

Finalen spelas på söndag 21.00 i Berlin.

– De var bättre i allt. Vi började bra under de första 20 minuterna, men vi trodde kanske att det skulle vara för lätt, säger Frankrikes Antoine Griezmann till TF1.