Två Ronaldo-mål – två målvaktstavlor

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-09-15

Real Madrid kan tacka Zürich målvakt för segern

Två Ronaldo-frisparkar, två målvaktstavlor – och tre poäng till Real Madrid.

Det spanska storlaget var illa ute borta mot FC Zürich, men vann till slut med 5–2.

Målvakten Johnny Leoni lär inte sova gott i natt.

Cristiano Ronaldo gav Real ledningen i den 28:a minuten. Portugisen fick bra träff på en frispark strax utanför straffområdet och bollen seglade in i nättaket. Men målvakten Johnny Leoni får ta på sig målet då bollen gick mitt i målet.

Bara sex minuter senare small det igen. Higuain fick en halvträff i ett bra läge och bollen studsade perfekt fram till Raul som forcerade in 2–0.

Djuric inbytt

Strax före pausvilan utökade nämnde Higuain till 3–0. Anfallaren rundade pinsamt enkelt Hannu Tihinen och placerade in bollen i mål.

Matchen kändes i det läget avgjord. Svensken Dusan Djuric, som startat på bänken för Zürich, byttes in i paus och med Djuric på planen startade schweizarna upphämtningen.

I den 64:e minuten reducerade Xavier Margairaz på straff efter att Iker Casillas rivit ner Alexandre Alphonse. Och bara minuten senare nickade Silvan Aegerter in 2–3.

Guti fastställde slutresultatet

Zürich jagade sedan kvittering, men kom inte närmare och i slutminuterna fick Ronaldo ett nytt läge på frispark. Skottet från lång distans var visserligen knallhårt, men gick rakt på mål – återigen misslyckades målvakten Johnny Leoni att rädda och boxade i stället bollen rakt upp i nättaket.

Guti rann igenom i slutskedet och lobbade in 5–2.