TV: Se och rösta fram vårens snyggaste mål

Rösta på din favorit!

Emil Johansson

4 april: Elfsborg–Hammarby 0-1

(slutresultat 1–1)

Kan årets första mål i allsvenskan också bli årets snyggaste när serien summeras i höst?

Det är mycket möjligt för Emil Johanssons rökare i krysset mot Elfsborg i premiären fick till och med Anders Svensson att häpna.

Ragnar Sigurdsson

11 april: IFK Göteborg–Djurgården 5-0

(slutresultat 6-0)

När matchen mot Djurgården redan var punkterad bjöd Ragnar Sigurdsson hemmapubliken på en David Beckham-kopia.

Sigurdsson såg att Pa Dembo Touray stod långt ut och drog på – från egen planhalva.

Iván Obolo

19 april: Brommapojkarna–AIK 2-2

(slutresultat 2-3)

En dryg halvtimme in i derbyt mot BP, och underläge 1-2, drar Iván Obolo till.

Träffen är perfekt, Kristoffer Nordfeldt i BP-målet helt chanslös och det är utjämnat.

Robin Söder

23 april: Hammarby–IFK Göteborg 0-1

(slutresultat 0-1)

Tio minuter in i andra halvlek får Robin Söder bollen strax utanför straffområdet.

Många väntar sig ett inlägg men Söder vänder upp, tittar, siktar och knorrar in bollen i Kristoffer Björklunds bortre kryss.

Labinot Harbuzi

10 maj: Malmö FF–Djurgården 1-0

(slutresultat 2-1)

Labinot Harbuzi var planens gigant i mötet med Djurgården och hans 1-0 en riktigt läckerbit.

Och han får tacka Guillermo Molins för det, förspelet till målet var inte heller så dumt.

Samuel Wowoah

11 maj: Örebro–Hammarby 2-0

(slutresultat 2-0)

Samuel Wowoah har bara gjort ett mål i årets allsvenska men han är säkert nöjd ändå.

För frisparken mot Hammarby är en av årets ruggigaste på en fast situation. Inte Ronaldo-klass, men nästan.

Tobias Hysén

17 maj: IFK Göteborg–Kalmar 2-0

Tobias Hysén leder inte bara skytteligan – han leder kanske striden om årets snyggaste mål också.

Titta på bara själva, visst är Tobbes chippmål mot Kalmar urläckert?

Iván Obolo

18 maj: Djurgården–AIK 0-1

Målvaktstavla eller ej? Oavsett så är Iván Obolos avgörande mål i derbyt mot Djurgården ett som man gärna ser om och om och om...

Argentinaren drog till från 36 meter och det var inte bara Pa Dembo Touray som undrade vad fasen det var som hände.

Wanderson

24 maj: GAIS–Kalmar 2-0

(slutresultat 2-2)

Pet, tunnel och sen pang – rätt upp i krysset.

GAIS brasse Wanderson do Carmo såg till att pressa upp priset ytterligare med ett par riktiga delikatesser mot Kalmar.

Paulino

30 maj: Trelleborg–Gefle 2-1

Paulino Lopes Tavares hämtar bollen nere vid kortlinjen, skottläget är inte det bästa så Paulino vandrar tillbaka i planen, in mot straffområdet, i en båge innan han sopar in bollen i det bortre krysset.