Glödhet Toivonen blev fyramålsskytt

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-11-08

Vilken show, Toivonen!

Den svenske anfallsstjärnan gjorde inte mindre än fyra mål när PSV Eindhoven besegrade Ado Den Haag med 5–1 i den holländska ligan.

Efter en tung inledning på säsongen tycks Ola Toivonen vara på väg mot toppformen igen.

På söndagen tredubblade han sin målskörd den här säsongen när han stänkte dit fyra fullträffar borta mot bottenlaget Den Haag.

Hattrick efter 42 min

Svensken fullbordade sitt hattrick redan i den första halvleken när han efter 42 minuter tryckte in 3–0.

En kvart före full tid gjorde han sedan sitt fjärde och PSV:s femte mål i matchen.

Den Haag fick en spelare utvisad strax före halvtid och ytterligare en kort efter pausen.

Även Elm målskytt

Men Toivonen var inte den ende svensk som utmärkte sig i Holland under söndagen.

Landslagskollegan Viktor Elm gjorde ett av målen när Heerenveen bortaslog Utrecht med 3–2.

Brorsan Rasmus spelade hela matchen när hans AZ fick 1–1 hemma mot Feyenoord. Lagkamraten Pontus Wernbloom satt på bänken hela matchen.