Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-03-02

Barcelona föll ihop – nu blir toppstriden en rysare

En poäng på tre matcher.

Tolvpoängsförsprånget har krympt till fyra.

I går fullbordades Barcelonas kris när laget tappade 3–2 till 3–4 mot Atlético Madrid under matchens sista minuter.

– Det är tungt just nu, säger mittfältsstjärnan Xavi efteråt.

Barcelona såg ut att lösa den på förhand tuffa uppgiften mot Atlético Madrid på Vicente Calderón på ett alldeles utmärkt sätt. Thierry Henry skruvade in 1–0 i krysset i den 19 minuten och tio minuter senare rann Leo Messi igenom hela hemmaförsvaret och dubblade ledningen.

Repliken kom omedelbart.

Diegos kanonskott

Diego Forlan drog in ett kanonskott från distans och Atlético hade kontakt igen.

Kvitteringen kom tio minuter in i den andra halvleken genom Sergio Agüero, men Barcelona kopplade greppet på nytt när Thierry Henry gjorde sitt andra mål för kvällen med dryga kvarten kvar.

Med tio minuter kvar inledde Atlético Madrid sin fantastiska comeback.

Forlan kvitterade från straffpunken och med bara en minut kvar sköt Agüero in segermålet efter en försvarstabbe av Carles Puyol.

Nytt fiasko

En fantastisk match som slutade med nytt fiasko för Barcelona. Lagets tolvpoängsförsprång och till synes säkra ligaguld har krympt till fyra poäng och en helt öppen slutspurt i serien.

– Det är sant, det går tungt just nu. Vi har förlorat ett stort försprång på tre matcher och har två raka förluster. Men laget är bra och vi kommer att fortsätta att skapa framgångar, säger Xavi enligt spanska tidningen Marca.

Barca-tränaren Pep Guardiola var även han optimistisk efteråt, trots förlusten och lagets usla form.

– En typisk match mellan Barcelona och Atlético, de spelar väldigt direkt vilket skapar problem för oss och det fanns mängder av chanser åt båda håll. På slutet var det som att singla slant, säger han.