Linköping vidare till kvartsfinal

Publicerad 2014-11-13

Linköping är vidare i Champions League.

Trots förlust med 3–0 i bortamötet mot ryska Zvezda kvalificerar sig Linköping till kvartsfinal.

Linköping hade lagt upp bra förutsättningar för sig själva inför det andra mötet mot Zvezda. På hemmaplan vann Linköping med 5-0, ett resultat som länge såg ut att vara ointagligt.

Men det ryska laget hade gjort sin läxa och kämpade sig till att åtminstone utmana Linköping. Zvezda gjorde 1–0 redan i matchens första minut genom Ekaterina Pantyukhina – en riktigt chockstart. Det andra kom 13 minuter in i den andra halvleken och det tredje målet kom med fyra minuter kvar av matchens ordinarie tid.

– Inte den starten vi ville ha naturligtvis. Vi var darriga första tio minuterna, säger LFC-tränaren Martin Sjögren till corren.se.

Nick i ribban

Linköping var närmast mål när Fridolina Rolfö, som gjort fyra mål i Champions Leauge hittils, med en nick som gick i ribban. Men något mål gjorde aldrig de aldrig.

Matchen slutade 3–0, vilket innebär att de två mötena lagen emellan slutade 5-3, med fördel Linköping. Laget är klart för sin andra kvartsfinal i Champions League-sammanhang.

– Det känns naturligtvis bra att vi är vidare till kvartsfinal i Champions league, det var vårt enda mål när vi reste hit. Men jag kan inte vara nöjd med prestationen, man vill alltid vinna fotbollsmatcher, säger tränaren Martin Sjögren till corren.se.

Vilka Linköping kommer att möta i kvartsfinalmötet, som även dem avgörs i två möten, lottas den 19 november. Matcherna spelas i vår.