Åtta år senare blev Carlos Bacca stor hjälte när han sköt Sevilla till en historisk Europa League-titel.

– Det är något unikt, säger stjärnan.

Profet i sin hemstad – sagan om José Antonio Reyes

Sevilla slutade femma i la liga den här säsongen. Men i Europa League har det gått desto bättre.

För andra året i rad stod laget i final. Den här gången mot Dnipropetrovsk Dnipro som aldrig hade vunnit en Europatitel.

Det ukrainska laget fick dock bästa tänkbara start på finalen.

Nikola Kalinić gav Dnipro ledningen i den sjunde minuten. Men Sevilla, som har vunnit turneringen tre gånger tidigare, kom tillbaka.

Bacca stor hjälte

Polacken Grzegorz Krychowiak kvitterade i den 28:e minuten inför sin gamla hemmapublik i Warszawa. Tre minuter senare satte Carlos Bacca 2-1 och Sevilla hade vänt.

Men en minut före paus kom kvitteringen. Ruslan Rotan satte 2-2 efter en frispark.

I den 72:a minuten tog Sevilla dock ledningen på nytt. Med sitt andra mål i matchen kunde Bacca skjuta segern – och titeln – till Sevilla.

Bacca, som så sent som 2007 hade gett upp karriären och försörjde som genom att sälja fisk och jobba som busskonduktör, kunde inte hålla tårarna borta efter segern.

– Jag är väldigt glad över trofén, det var vårt mål. Jag dedikerar den till Gud, alla i Colombia, min familj, min fru. Det är något unikt, säger han till AS.

Titeln är klubbens fjärde, vilket skriver in Sevilla i historieböckerna.