De ukrainska och nordirländska spelarna tvingades lämna planen i andra halvlek

Sedan skrällde Nordirland och tog en historisk seger mot Ukraina.

Matchen slutade 2–0.

Ukraina och Nordirland slogs om viktiga poäng i hopp om att ta sig vidare från gruppspelet.

Och matchen inleddes aningen spänt.

Men i den 49:e minuten exploderade Parc Olympique Lyonnais och det var den gröna delen av läktaren som jublade.

Nickade in målet

Gareth McAuley nådde högst på en frispark och nickade in Nordirlands ledningsmål – mittbackens tredje fullträff på sex matcher i landslagströjan.

– Vi pratade om att lämna ett avtryck i den här turneringen. Om några år, när jag tittar tillbaka på det, kommer det att vara extra speciellt, säger McAuley enligt nyhetsbyrån AP.

Men i den andra halvleken dog festen för en stund.

I den 58:e minuten tvingades spelarna lämna planen på grund av en hagelstorm som drog in över Lyon och matchen avbröts tillfälligt.

– Haglet är stora som bollar, säger TV4:s kommentator Jesper Hussfelt.

Historisk seger

Men spelarna hann inte ens in i omklädningsrummen, utan blev kvar i spelargången i endast några minuter, innan ovädret försvann och matchen kunde sparkas i gång igen.

Samtidigt som Nordirland sedan försökte bevaka sin ledning forcerade Ukraina framåt. Men på tilläggstid, i den 96:e (!) minuten, stack nordirländarna upp och inhopparen Niall McGinn – till vardags i skotska Aberdeen FC – fastställde slutresultatet 2–0 på en kontring.

Skrällsegern var Nordirlands första någonsin i EM-sammanhang.

– Det här är förmodligen mitt stoltaste ögonblick som manager. När jag får en prestation av ren engagemang, ren hetta, då kan du inte begära mer, säger förbundskaptenen Michael O'Neill.