Men "The Gunners" lyckades ändå vinna – innan det tuffa spelschemat

De har ett supertufft spelschema framför sig.

Men i den särklass enklaste matchen – på pappret – pressades Arsenal rejält.

Ligaledaren lyckades ändå slå bottenlaget Crystal Palace med 2–0.

Crystal Palace har sju förluster på de åtta inledande matcherna och Premier League-nykomligen är fast i tabellbotten.

För Arsenal skulle det ha varit en "uppvärmning" inför vad som komma skall.

Topplaget har ett tufft spelschema framför sig, mot storlag i såväl den inhemska cupen, ligan och Champions League.

Arsenal pressades på bortaplan

Men eftermiddagens match blev inte så enkel som alla trodde.

Efter att Arsenal skickade in ledningsmålet på straff (Mikel Arteta) i upptakten av andra halvleken, fick laget en utvisning efter att just målskytten drog på sig ett rött kort.

Då pressades topplaget rejält på Selhurst Park.

Flera gånger var Arsenal illa ute och ett kvitteringsmål hängde i luften.

"Kämpar för varandra"

Men laget lyckades hålla ut och vann matchen med 2–0 sedan Olivier Giroud nickat in det andra målet i den 88:e minuten.

– Det som imponerar ur Arsenals synvinkel är att de står enade och kämpar för varandra under perioden där laget är pressat, säger Sportbladets krönikör, Erik Niva, i Viasat-studion efter matchen.

– Arsenal är väldigt skickligt på att klara den typen av press, fortsätter han.