Publicerad 2013-12-22

Pedro bättre än superstjärnorna

Leo Messi är skadad och Neymar var avstängd mot Getafe.

Men glöm dem.

Pedro vände 0-2 till 3-2 med ett hattrick på åtta minuter och är nu klubbens bäste målskytt.

För att minska beroendet av superstjärnan Leo Messi värvade Barcelona under sommaren brassen Neymar. Laget förfogar därmed över två av världens bästa spelare – men den allra hetaste är en 26-åring som fortfarande inte får samma rubriker.

Låg under med 0-2

Pedro är fostrad i Barcelona och har sedan ligadebuten 2008 gjort 50 ligamål på snart 150 matcher. När Messi (skadad) och Neymar (avstängd) på söndagen saknades i ligamatchen borta mot Getafe var det 26-åringen som räddade Barça.

Hemmalaget överraskade stort och gjorde både 1-0 och 2-0 innan spanjoren klev in i handlingen. Men mellan matchminut 35 och 43 vände Pedro matchen på egen hand.

Tionde ligamålet

26-åringen hade redan fått ett mål felaktigt bortdömt för offside när han återigen löpte sig fri och tryckte in 1-2. I den 41:a minuten vek yttern in från vänsterkanten och placerade in kvitteringen. Ledningsmålet dunkade Pedro in efter lite flipperspel i straffområdet.

Den spanske landslagsmannen har nu gjort tio ligamål för Barcelona den här säsongen. Det är två fler än Messi samt Alexis Sanchez och fyra mer än Neymar.

Som avslutning på matchen ordnade Pedro även en straff som Cesc Fabregas utnyttjade till 5-2, hans andra mål i matchen.