Elfsborg utslaget ur kvalet

Publicerad 2013-08-07

Fick aldrig hål på Celtic i hemmareturen

Varken miljonregn eller Europas finrum.

Elfsborg är utslaget ur Champions League-kvalet efter att ha fått 0-0 på Borås Arena.

Celtic är vidare efter sammanlagt 1-0.

– Vi är bättre än Celtic i dag, säger Elfsborgstränaren Jörgen Lennartsson på presskonferensen.

Det blev en uddamålsseger för Celtic, 0-1, i Skottland och Elfsborg behövde vinst med samma marginal för att åtminstone nå förlängning.

Och det höll på att bli en drömstart för Elfsborg när Mohamed Bangura tog ner bollen på bröstet i straffområdet och drog till med en cykelspark. Men skottet, som kom i den sjätte minuten, hamnade utanför stolpen.

”Bättre än Celtic”

Sedan handlade resten av matchen om Elfsborgs försök att skapa målchanser och få till en förlängning. Men Boråslaget, som gjorde en bättre match än i Skottland, lyckades aldrig riktigt skapa några jättechanser.

– Vi gör en väldigt bra match. Spelar ett bra försvarsspel och ett anfallsspel som är okej, säger Lennartsson.

– Spelarna gör en fantastisk insats. Vi är bättre än Celtic i dag och förtjänar att vinna denna match. Sedan var de mycket bättre i den första.

De två bästa chanserna kom i mitten av första halvlek.

I den 21:e minuten fick Celtic ett frisparksläge och efter att Kris Commons skjutit i muren hamnade bollen i mitten av straffområdet. En Celtic-spelare fick kanonläge och tvingade Kevin Stuhr-Ellegard till en reflexräddning.

Några minuter senare skickade Elfsborg in ett inlägg från höger och vid bortre stolpen kom Bangura, men anfallaren nickade över.

”Inatt ska vi deppa”

Celtic är klart för Champions League-playoff, medan Elfsborg nu får försöka kvala sig in till Europa League. Når Boråsklubben turneringen garanteras laget minst sex matcher och mellan 20-40 miljoner kronor. Lottning på fredag.

– Man är inte sugen på att prata EL nu. I natt ska vi deppa, säger Lennartsson.

Ett svenskt lag har inte varit i Champions League sedan Helsingborg gick dit 2000/2001.