Milan sköt upp match efter Interfansens attack

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-04-10

”Går inte att förlåta”

I lördags attackerades Inters spelare av de egna fansen.

Som en solidaritetsgest valde därför ärkerivalen Milan att skjuta på sin match mot Chievo i tio minuter.

Inters fans vägrar acceptera sortin ur Champions League mot Villarreal i förra veckan.

I lördags natt väntade en grupp maskerade Intersupportrar på laget i ett bakhåll på flygplatsen Malpenza utanför Milano. När truppen, som besegrat Ascoli i ligan tidigare på kvällen, kom ut på parkeringsplatsen vid 02.30 slog de till.

Cristiano Zanetti drabbades värst och blev slagen i huvudet.

– Vi kan inte acceptera ett sådant här beteende. Alla som kallar sig Intersupportrar kan inte förlåta en sådan här attack, säger klubbens president Facchetti.

Bakhållet har väckt bestörtning i Fotbollsitalien och i solidaritet med sina ”kusiner” valde Milan att skjuta på sin ligamatch i går mot Chievo i tio minuter.

När matchen väl kom i gång tog Chievo ledningen i den 14:e minuten genom Sergio Pellissier.

Sedan klev brassen Kaka in i handlingen..

Först spelade han fram till Alessandro Nesta, som kvitterade med sitt blott tredje mål i karriären. Därefter gjorde Kaka ett äkta hattrick i andra halvlek och fastställde slutresultatet till 4–1.