Piteå skakade Tyresö

Publicerad 2011-10-01

Josefin Öqvist.

PITEÅ. Tyresö var skakade i 63 minuter.

Men det blev till slut seger med 2-0 mot Piteå - och tre hyperviktiga poäng i damallsvenskans guldstrid.

- Jag vet inte varför det var så krampaktigt, säger Madelaine Edlund.

Medan Tyresö krigar om guldet hade Piteå ingenting att spela för, då laget fixade nytt kontrakt förra omgången.

Från började var det Piteå som skapade bäst chanser. Redan efter fyra minuter hade Camilla Johansson en farlig nick och drygt halvvägs in på första halvlek missade June Pedersen helt öppet mål.

- Vi gjorde en dålig första halvek och spelade precis som vi inte ska spela, säger Madelaine Edlund.

”Släppte efter målen”

Tyresö ryckte dock upp sig i andra halvlek och efter 58 minuter gjorde Josefine Öqvist 1-0 - trodde alla.

Men domarna missade att bollen, som träffade ribban, studsade ner innanför mållinjen.

I stället dröjde det ytterligare fem minuter innan Karin Lissel gjorde det förlösande målet och bara fyra minuter senare kunde Madelaine Edlund även sätta 2-0.

- Jag vet inte om vi var stressade eller vad det var, men efter målen släppte det, säger Edlund.

I och med segern leder Tyresö tabellen på 43 poäng, tre poäng före LdD Malmö som dock har en match mindre spelad. Kopparsbergs/Göteborg och Umeå, som möts i morgon, söndag, har 39 respektive 38 poäng och har liksom Malmö spelat en match mindre än Tyresö.