Hernandez hyllas av Rooney

Uppdaterad 2011-03-16 | Publicerad 2011-03-15

Chicharito tvåmålsskytt

Ferguson valde att bänka Berbatov.

Då sköt Javier ”Chicharito" Hernandez Manchester United vidare i Champions League med sina två mål.

Och efteråt hyllades 22-åringen av Wayne Rooney.

– Han rör sig bra och tack och lov är han en avslutare, säger United-stjärnan.

Sir Alex Ferguson valde unge mexaren Javier Hernandez framför Dimitar Berbatov som leder skytteligan i Premier League men har makalös måltorka i Champions League. Ett beslut som skulle visa sig ha fingertoppskänsla.

Strax efter att Javier ”Chicharito” Hernandez gjort sitt andra för matchen och ökat på ledningen till 2–0 knoppade Wes Brown in en hörna i eget mål i den 85:e minuten. Fransmännen behövde då bara ett mål till för att avancera till kvartsfinal genom bortamålsfördel.

Men United höll undan och tog sig till kvartsfinal för femte året i rad.

”Han är en avslutare”

– Han har bra rörelse så jag spelar på den positionen jag spelade när jag började. Jag gillar det och tack och lov är han en bra avslutare, säger Rooney enligt Manchester Evening News.

Mötet i Marseille slutade mållöst men när det var dags för retur på Old Trafford var det ett betydligt anfallsgladare United som gick ut för fullt direkt.

Redan efter fem minuter tog hemmalaget ledningen genom Javier Hernandez som gav United en fantastisk start mot Marseille.

– Vår plan var att attackera dem i första halvlek och få ett mål eller två i försprång. Vi lyckades få en och höll ut.

Hjärnan i anfallet var Wayne Rooney. Anfallaren spelade ut till Ryan Giggs till vänster och fick sedan tillbaka bollen i straffområdet.

Rooney slog sedan en perfekt passning som gick igenom Marseilles försvar och helt omarkerad kunde Javier Hernandez sätta bollen enkelt.

”Chicharito” tvåmålsskytt

Javier Hernandez har nu gjort tre mål totalt i CL-sammanhang och kunde ha gjort ett till om han fått chansen på den straff som United kunde ha fått.

Rooney tillägger också att gärna skulle lottas mot Barcelona i kvartsfinal.

– Om du vill vinna turneringen så måste du måste slå alla, vilka vi ån får så är vi självsäkra.