Norrköping tog ny poäng

Uppdaterad 2018-08-07 | Publicerad 2008-10-02

Hoppet lever för "Peking"

IFK Norrköping vägrar ge upp hoppet om spel i allsvenskan även nästa år. Det tidigare uträknade laget spelade nu sin tredje raka match utan förlust när det blev 1–1 borta mot Djurgården och laget var inte långt ifrån en seger.

Just nu kämpar IFK Norrköping med näbbar och klor för sin allsvenska status och nu har laget fått ordning på försvarsspelet och tycks även ha marginalerna med sig. Som när laget tog ledningen fyra minuter in på andra halvlek. De fick en hörna de inte skulle ha haft och på den störtade förre Djurgårdsspelaren Rickard Spong fram och med en kraftfull nick gjorde han 1–0.

Magnusson nästan hjälte

Djurgården satsade givetvis allt framåt för att komma ikapp och med en kvart kvar att spela kom kvitteringen när gästerna blev lite väl bolltittande på ett inspel från högerkanten. Hemmalaget gick sedan för seger och de hade greppet om spelet, men ändå var det IFK som var närmast segern. På en kontring hade Thomas Magnusson öppet mål på ett inspel från högerkanten, men han nådde aldrig bollen. "Peking" missade alltså chansen att gå upp på samma poäng som GIF Sundsvall, men poängen innebär att såväl Giffarna som de båda strecken är inom räckhåll.

IFK Norrköping har nu tagit sex poäng på de tre senaste matcherna och har endast fyra poäng upp till kvalplacerade Gefle och sex poäng upp till helt säker mark där Ljungskile ligger.