Tchité, Valencia!

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-01

Topplaget fick stryk på hemmaplan av Racing

Tungt fall för Villa och Valencia.

Mohamed Tchité var det stora namnet i den spanska ligafotbollen på lördagen. Med sitt hat-trick såg han till att Racing Santander sensationellt bortabesegrade Valencia med 4–2.

Tchité gjorde det tre första målen för Racing, som med segern tog ett stort kliv från streckstriden i botten av la liga.

Två gånger kvitterade Valencia, som hade varit serieledare vid seger. Men efter Tchités tredje mål, en nick efter hörna, blev det till slut ett självmål som definitivt knäckte hemmalaget. I stället är det Barcelona på 22 poäng och Villarreal på 21 som toppar tabellen. Valencia har 20 poäng.

Barcelona och Villarreal övertygade båda och vann med 4–1 på bortaplan i lördagens spela i la liga.

Speluppläggaren Xavi gjorde själv två mål när Barcelona vann över Malaga. En frispark i en krysset i sjätte minuten följdes av 3–1 strax efter pausvilan, efter framspelning av Thierry Henry. Dessförinnan hade Duda kvitterat för Malaga och Lionel Messi utnyttjade ett försvarsmisstag fram till 2–1 för Barcelona i första halvlek. Dani Alves frispark i 83:e minuten studsade på Malagaförsvararen Weligton och i mål till 4–1.

Efter 1–1 i halvtid rann Villerreal i väg till 4–1 mot Athletic Bilbao. Förre Manchester United-anfallaren Giuseppe Rossi öppnade målskytte för Villarreal och förre Arsenalspelaren Robert Pires gjorde 2–1 i 53:e minuten i en match som såg fem målskyttar.

En tvåmålsskytt avgjorde matchen mellan Atletico Madrid och Mallorca. Sergio Agüero var tillbaka i Atletico och gjorde två mål i första halvlek. Det första med en iskall lobb och det andra från nära håll efter förarbete av Antonio Lopez.