Assyriska sumpade kvalplatsen – sågades av tränaren

Assyriska en stolpträff från kval

Assyriska var bland superettans tre bästa i 29 omgångar. Och Södertäljelaget hade en allsvensk kvalplats i en halvtimme hemma mot Ängelholm.

Sedan tappade laget allt och förlorade med 1–2.

Assyriska var det bättre laget sett över hela matchen, men det ville sig inte i avsluten. Dennis Östlundh gjorde 1–0 på straff efter tio minuter och Assyriska fick en perfekt start i jakten på den allsvenska kvalplatsen.

”Sån är fotbollen”

Men ologiskt nog kvitterade Ängelholm direkt efter paus och Assyriska fick börja jaga.

Xhevdet Llumnica brände en av många bra chanser när han prickade stolpen med tre minuter kvar. Och direkt efteråt kontrade Ängelholm in segermålet, 1–2.

– Sån är fotbollen. Det är härligt, säger Östlundh ironiskt med torkade tårar i ögonen. Vi var så nära, och det känns surt när vi legat där uppe i toppen hela säsongen, fortsätter han.

”Det är inte rätt”

Tränaren Michael Borgqvist tycker inte att tabellen är rättvis.

– Vi har legat topp tre i 29 omgångar, och så blir vi nerpetade i sista matchen. Det är inte rätt, säger han.

Assyriska avslutade säsongen med att bara ta åtta poäng på de sista sju matcherna.

– Det är som att den riktiga viljan att vinna saknas. Och det är en gåta för mig, säger han besviket.