Gerndts mål fixade tillbaka serieledningen

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-08-25

TFF-målvakten Viktor Noring höll siffrorna nere

Alexander Gerndt såg med matchens enda mål till att Helsingborg behåller sin serieledning, som Malmö hade till låns i ett par dagar.

Gefle-förvärvet satte matchavgörande 1-0 mot Trelleborg redan efter tio minuter.

– Skönt, men vi borde gjort ett par mål till, säger matchhjälten.

Hemmalaget fick en smakstart på matchen.

Efter att ha stressat Trelleborg till flera misstag i inledningen på Olympia fick laget utdelning i den tionde minuten.

Mattias Lindström spelade ut till högerbacken Erik Wahlstedt som drog in ett perfekt inlägg bakom mittbackarna i TFF. Väl där höll sig sommarförvärvet Alexander Gerndt framme och stötte in sitt tolfte mål (fjärde i HIF-tröjan) för säsongen.

– Wahlstedt gör en jätteprestation. Det är bara att tacka och ta emot. De flesta i laget hade gjort mål i det läget, säger han till PPV.

Brände massor av chanser

Resten av matchen blev nästan en enda uppvisning av Trelleborgs unge målvakt VIktor Noring.

Han räddade friläge från Gerndt, dubbla lägen från Rasmus Jönsson och inte minst en lyftning från Ardian Gashi.
– Bollen kom i en konstig båge så, ja, den räddningen är jag nöjd med. Och att jag kunde hålla nere siffrorna, säger han till TT.

Att det ändå bara stannade vid 1-0 till serieledande gjorde att Conny Karlsson inte kunde sitta lugn på HIF-bänken förrän domare Jonas Eriksson blåste av matchen.

Helsingborg är på nytt överst i tabellen. Malmö var tillfälligt förbi efter segern mot Halmstad i söndags.