Åtvidaberg petar ned AIK på kvalplats

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-09-28

Vann mot Trelleborg med 3–1

Åtvidabergs drömstart med mål efter tre minuter bäddade för tre viktiga poäng i bottenstriden.

Till slut vann de med 3–1 mot Trelleborg och flyttade därmed ned AIK på kvalplats.

– Åtvidaberg är absolut inget bottenlag just nu, de har goda chanser att klara sig kvar, säger Trelleborgstränaren Tom Prahl till TT.

Paulus Roiha var mannen bakom Åtvidabergs tidiga ledningsmål.

Kristian Bergström slog en snygg cross till Roiha som slog bollen mellan Trelleborgsmittbackarna och 1–0 var ett faktum efter tre minuters spel.

En riktigt snygg träff av Andreas Drugge ledde till kvittering efter en kvarts spel och 1–1 stod sig också halvleken ut.

Över strecket

I 54:e minuten satte Oscar Möller viktiga 2–1 till Åtvidaberg när han efter en lång djupledslöpning fick bollen förbi en långt utsprungen Trelleborgsmålvakt.

Sju minuter senare punkterades matchen av Daniel Hallingström som fastställde slutresultatet till 3–1.

Åtvidaberg plockade därmed tre hem tre otroligt viktiga poäng i bottenstriden. Och med AIK:s förlust mot Helsingborg kunde Åtvidaberg nu gå förbi Stockholmslaget och flytta ner AIK på kvalplatsen.

– Två segrar till ska räcka för oss att hänga kvar och det ska vi se till att klara, säger den finske forwarden Paulus Roiha till TT.