England grupptvåa efter 1-0-seger

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-06-23

Kan få möta Tyskland

Glöm Robert Greens målvaktstabbe. Glöm sömnpillret mot Algeriet. Efter 1-0 mot Slovenien är England vidare som grupptvåa och fansen lär fortsätta drömma om VM-guld. Men anfallsproblemen kvarstår för Capellos mannar, som kan ställas mot Tyskland i åttondelen.

Kritiken har varit massiv mot detta stjärnspäckade England, som inte lyckats få igång något vettigt anfallsspel.

Mot Slovenien blev det bara 1-0. Men det var en klar uppryckning från de två föregående matcherna.

Lagkaptenen Steven Gerrard var på spelhumör inledningsvis och rev upp ytor från sin vänsterkant. Men det var från högerkanten det matchavgörande målet kom.

Mål med benskyddet

James Milner slog in ett väl avvägt inlägg som Jermain Defoe möte med benskyddet, tillräckligt hårt för att målvakten Samir Handanovic inte skulle kunna rädda bollen.

England skapade visserligen tillräckligt för att göra ett mål till, men det var nära att laget inte skulle gå vidare över huvud taget.

Slovenien hade en hyperfarlig trippelchans i mitten av den andra halvleken, men det brittiska försvaret kunde med hjälp av lite tur reda ut situationen.

– Det har varit tufft för våra supportrar eftersom de inte har varit nöjda med insatserna. Flera av topplagen har fått kämpa så det var viktigt att behålla lagandan, vilket vi har gjort, säger Defoe efter matchen.

Rooney fortfarande iskall

Målet tog England vidare som tvåa i grupp C, efter USA:s sena segermål. Och de engelska fansen lär säkert låta fåfängan ta bort fokus från ett faktum: så länge Wayne Rooney inte visar någon målform får laget svårt att ta sig långt i turneringen.

Mot Slovenien träffade han stolpen och hade ett par halvchanser innan han byttes ut mot Joe Cole med cirka 20 minuter kvar av matchen.

England kan ställas mot Tyskland i åttondelsfinalen, om tyskarna vinner mot Ghana i kväll.

– Jag är väldigt glad eftersom jag fick se det lag jag känner. Nu ser vi framåt. Vi kan spela mot alla lag eftersom vi nu har ett öppet sinne, säger Capello efter matchen.