Självmål gav Zlatans PSG segern

Publicerad 2013-01-27

Zlatan Ibrahimovic lyckades inte överlista målvakten Steeve Elana och göra sitt 20:e ligamål.

Men ett självmål gav Paris Saint-Germain tre poäng i den viktiga toppstriden.

Lyon besegrade Valenciennes med 2-0 på bortaplan i fredags och satte press på konkurrenterna. PSG svarade med att ta tre poäng, utan att glänsa.

Zlatan Ibrahimovic missade cupmatchen tidigare i veckan på grund av avstängning, men var tillbaka i kväll. 31-åringen hade en boll i nät på stopptid, men det dömdes bort för offside, vilket enligt tv-bilderna var rätt.

Styrde in bollen i eget mål

Zlatan lyckades aldrig överlista Lilles målvakt Steeve Elana, utan mötet avgjordes med ett självmål.

I den 68:e minuten skickade Ezequiel Lavezzi in ett inlägg från höger och Lilles försvarare Aurélien Bayard Chedjou bröstade in bollen i eget mål.

Fick mål bortdömt

Det var inte bara PSG som fick ett mål bortdömt för offside.

Lille hade en boll i nät i första halvlek efter en nick från Ronny Rodelin. Men domaren Fredy Fautrel godkände inte målet eftersom Nolan Roux, som var i misstänkt offsideläge, gjorde en nickrörelse mot bollen.

PSG har 45 poäng och leder franska ligan på samma poäng som Lyon. Zlatan toppar skytteligan efter 19 fullträffar.