Celtic stod för jätteskräll

Sekunder från en jätteskräll senast – i returen kom den.

Celtics 18-årige debutant Tony Watt sänkte Barcelona.

– Det är förmodligen det bästa ögonblicket i mitt liv, säger hjälten.

Tony Watt, till vänster, blev hjälte med sitt 2-0-mål i 2-1-segern mot Barcelona.

Celtic chockade Barcelona för två veckor sedan när de tog ledningen i den 18:e minuten på Camp Nou.

Andres Iniesta kvitterade precis före paus, men Celtic såg ändå ut att gå mot en skräll. Då avgjorde Jordi Alba i den 94:e minuten.

I returen tog Celtic på nytt ledningen efter att Victor Wanyama satt 1-0 i den 21:a minuten.

Messi reducerade

Barcelona tryckte på för en kvittering, men målvakten Fraser Forster stod för flera jätteräddningar. Lustig, som gjorde en jättematch, byttes haltande ut i den 72:a minuten.

Men inhopparen Tony Watt som skulle bli stor hjälte. 18-åringen hade varit på planen i elva minuter i sin första Champions League-match när han kom helt fri och placerade in 2-0. Publiken var i extas på Celtic Park, men Barcelona hade inte gett upp.

I den 91:a minuten reducerade Lionel Messi och Barcelona hade tre minuter på sig att jaga kvittering. Celtic lyckades dock stå emot och tog tre sensationella poäng.

– Det är större än en saga. Det här är helt makalöst, säger Viasats expert Glenn Strömberg.