Dagens namn: Dagmar, Rigmor

Messis solomål förgäves – guldfesten skjuts upp

Publicerad 2013-04-27

Athletic kvitterade i sista minuten

Barcelona var på väg mot en potentiell guldfest efter att Lionel Messi, 25, vänt matchen på egen hand.

Då smällde Athletic Bilbao dit en kvittering i sista minuten och Barça får vänta på 22:a ligatiteln.

Barcelona skakades i veckan när man åkte på storpisk i München.

Bayern krossade katalanerna med 4-0 och Lionel Messi gjorde en av sina sämre matcher sett till de senaste guldkantade säsongerna.

I dag hade man chansen att slicka såren och återfå självförtroendet. Vinst mot Athletic Bilbao, samtidigt som Real Madrid förlorar mot Atlético Madrid, hade inneburit serieseger.

Messis otroliga dribblingsräd

Det skulle både börja och sluta dåligt för Barcelonas del. Halvvägs in i första halvlek bröt det baskiska fortet San Mamés ut i ett glädjevrål när Markel Susaeta gav hemmalaget ledningen.

Men när Lionel Messi byttes in i 59:e minuten ändrades allt.

Åtta minuter efter bytet tog argentinaren emot bollen utanför Athletics straffområde, vred och vände bort en hel drös försvarare och stormade slottet på egen hand. Messi avslutade den vackra uppvisningen med en välplacerad bredsida: 1-1 och Barcelona-talismanen har nu gjort mål i 20 raka ligamatcher.

Två minuter senare nickpassade han fram till Alexis Sanchez, 24, som inte gjorde något misstag. 2-1.

Herrera sen poängräddare

När klockan tickade upp mot 90 minuter såg segern säkrad ut. Det vägrade hemmalaget att acceptera och efter att Barça-försvaret haft problem med att få undan en andrabollen dök mittfältssnidaren Ander Herrera, 23, upp och sparkade dit en sen kvittering.

Barcelona får därmed vänta på den 22:a ligatiteln.