Uppdaterad 2018-07-27 | Publicerad 2013-05-28

Dif-lånet räddade Syrianska.

Med bara minuter kvar sköt Sebastian Rajalakso in 2-2 mot Gefle.

– Vi sa att vi måste tro på det, och Özcan var ganska hård, säger Louay Chanko till C More.

Johan Oremo och Jakob Orlov gav Gefle en 2-0-ledning på en kvart. Sedan såg det länge ut att bli tre poäng till bortalaget.

Men Syrianska stod för en stark upphämtning.

”Bestämde mig innan”

I den 71:e minuten fick hemmalaget straff. Louay Chanko var kall från straffpunkten och sköt in 1-2 högt bakom en chanslös Mattias Hugosson i Gefles målbur.

– Jag bestämde mig innan, man ska alltid vara bestämd, säger Chanko.

Syrianska skapade sedan en mängd målchanser och en kvittering hängde i luften. I den 88:e minuten kom också utjämningen.

Bollen lyftes in från höger och efter en nickskarv hamnade den hos Sebastian Rajalakso, som från nära håll sköt in 2-2.

–  Jag tror killarna får energi när vi reducerade. Det är många som får energi och vaknar till helt enkelt. I första halvlek har vi ingen fart, vi släpper in två billiga mål och tappar markering. Vi sa att vi måste tro på det, och Özcan (Melkemichel, tränaren) var ganska hård. Och han hade rätt att vara det, säger Chanko.

”Ingen riktig situation”

Rajalakso, som är inlånad från Djurgården, ser därmed till att Syrianska har nio poäng i allsvenskan och är på 13:e plats.

– Fotbollspsykologi. De får en reducering från ingenstans, det är ingen riktig situation. Sedan gör vi inte mål när vi får chansen att döda matchen. De chansar och kastar upp lite folk och får långa anfall. I dag är vi väldigt besvikna, säger Gefles Mikael Dahlberg till C More.