Målvakter
Hedvig Lindahl, 34, Chelsea
137 A-landskamper
En av landslagets veteraner och given förstamålvakt när hon är skadefri. Bröt sitt vänstra lillfinger i april, men gjorde comeback i landskampen mot Skottland den 13 juni.
Hilda Carlén, 25, Piteå
7 A-landskamper
Andramålvakt bakom Lindahl precis som i VM 2015 och under OS i Rio förra året. Har imponerat i allsvenskan de senaste åren, men har ännu inte kunnat utmana om målvaktsplatsen i landslaget.
Emelie Lundberg, 24, Eskilstuna
0 A-landskamper, mästerskapsdebutant
En av allsvenskans bästa målvakter hittills den här säsongen, och starkt bidragande till Eskilstunas fina vår. Tog den tredje målvaktsplatsen i konkurrens med Rosengårds Zecira Musovic. Har meriter från U23-landslaget.
Backar
Jonna Andersson, 24, Linköping
17 A-landskamper, 0 mål
Troligt val som vänsterback i en svensk startelva. Gör EM-debut men är ingen nykomling, då hon bland annat var med och tog OS-silver i Rio förra året.
Nilla Fischer, 32, Wolfsburg
159 A-landskamper, 22 mål
En av de mest givna startspelarna. Har sedan hon tog klivet ner från mittfältet för några år sedan varit gjuten som en av Sveriges mittbackar.
Linda Sembrant, 30, Montpellier
84 A-landskamper, 7 mål
Utsedd till Årets back förra året efter en stark säsong i Frankrike och OS-silvret. Givet förstaalternativ bredvid Fischer.
Emma Berglund, 28, Rosengård
53 A-landskamper, 1 mål
En av flera spelare som oftast har annan position i klubblaget (ytterback) jämfört med landslaget (mittback). Rutinerat alternativ bakom Fischer och Sembrant.
Magdalena Eriksson, 23, Linköping
25 A-landskamper, 4 mål
Mångsidig spelare med en vass hörnfot. Verkar vara strax utanför startelvan, men lär få speltid under EM.
Jessica Samuelsson, 25, Linköping
49 A-landskamper, 0 mål
Har en offensiv roll i sitt klubblag, men i landslaget är det som högerback vi är vana att se henne. Har startat samtliga landskamper i år.
Hanna Glas, 24, Eskilstuna, mästerskapsdebutant
6 A-landskamper, 0 mål
Har mest suttit på bänken i klubblaget under våren, men det säger mer om Eskilstunas starka trupp än om Glas kvaliteter. Fick chansen mot Skottland och tog för sig, och väljs framför Nathalie Björn, som annars är förstavalet i klubblaget.
Mittfältare
Kosovare Asllani, 27, Manchester City
101 A-landskamper, 27 mål
Sundhages förstaval på högerkanten av mittfältet i en 4–4–2-uppställning, eller ett steg högre upp om man väljer 4–3–3. Förutom sina offensiva spetskvaliteter är hon viktig när det vankas fasta situationer.
Caroline Seger, 32, Lyon
170 A-landskamper, 24 mål
Har haft svårt att ta en startplats i Lyon men är självskriven i landslaget. Hennes rutin och spelskicklighet är grundförutsättningar för att Sverige ska lyckas i EM.
Lisa Dahlkvist, 30, Örebro
129 A-landskamper, 11 mål
Hade det rejält festligt i Rio, då hon satte den avgörande straffen både i OS-kvartsfinalen mot USA och i semifinalen mot Brasilien. Passningsskicklig och fysiskt tuff innermittfältare som är förstaalternativ bredvid Seger.
Elin Rubensson, 24, Göteborg
42 A-landskamper, 0 mål
Mittfältare i Göteborg, och uttagen som mittfältare nu också. Pia Sundhage har dock hintat om att Rubensson, precis som på OS, kan få spela ytterback om det krävs.
Olivia Schough, 26, Eskilstuna
54 A-landskamper, 8 mål
Bidrar alltid med energi på planen, och går nu in i landslagssommaren med en stark vårsäsong i ryggen. Fyra mål för Eskilstuna, som har häng på topplagen, har det blivit hittills.
Hanna Folkesson, 29, Rosengård, mästerskapsdebutant
33 A-landskamper, 0 mål
Missade både EM 2013 och VM 2015 på grund av knäskador. I år har hon gjort comeback i landslaget, och närmar sig gammalt gott slag.
Julia Spetsmark, 27, Örebro, mästerskapsdebutant
2 A-landskamper, 0 mål
Egentligen inte uttagen till landskamperna mot USA och Skottland men fick chansen när Lina Hurtig skadade sig. Yttermittfältare som bidrar med fart på kanten.
Josefin Johansson, 29, Piteå, mästerskapsdebutant
8 A-landskamper, 0 mål
En av två Piteåspelare i EM-truppen. Löpstark bollvinnare.
Anfallare
Lotta Schelin, 33, Rosengård
180 A-landskamper, 86 mål
Den enda anfallaren som kan vara säker på att starta i EM-premiären. Frågan är bara: Vem ska spela bredvid Schelin?
Stina Blackstenius, 21, Montpellier
22 A-landskamper, 3 mål
Tongivande när Linköping spelade hem SM-guldet förra året och hann också med att bidra till det svenska OS-silvret i Rio. Ger tyngd i anfallet.
Pauline Hammarlund, 23, Göteborg
17 A-landskamper, 4 mål
Kom med till OS som reserv, men fick speltid efter att Fridolina Rolfö skadat sig. Stark i djupled, har gjort fem mål på nio allsvenska matcher i år.
Fridolina Rolfö, 23, Bayern München
20 A-landskamper, 5 mål
Startade bredvid Lotta Schelin mot Skottland, men ersattes av Blackstenius. Användbar både som mittfältare och anfallare.
Mimmi Larsson, 23, Eskilstuna, mästerskapsdebutant
5 A-landskamper, 1 mål
Har haft en kanonsäsong i Eskilstuna hittills, med sju mål på nio matcher. Snabb spelare som är stark i djupledsspelet. (TT)
Sveriges grupp, grupp B
Tyskland
Italien
Ryssland
Sverige