Dagens namn: Harry, Harriet

Västerås vann seriefinalen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-21

Besegrade mästarna Edsbyn

Västerås fick revansch på Edsbyn för förlusten i förra säsongens SM-semifinal. VSK vann den välspelade och underhållande seriefinalen med 6–5 (3–3).

– Häftigt att få spela en sån här match mellan två riktigt bra lag, och skönt att vinna, sade Västerås Ted Andersson.

Anders Bruun gjorde mål för Västerås.

SM-semifinalreprisen mellan Västerås och Edsbyn bjöd på bandyunderhållning av bästa sort. Båda lagen satsade offensivt från start och första kvarten borde bandyförbundet använda som instruktionsband, bättre blir det inte. I alla fall inte i november.

Tempot sjönk lite efter Edsbyns 2–1-mål men var ändå bra resten av matchen.

– Det märktes att båda lagen har tillgång att träna i hallar, båda bjöd på riktigt bra spel, sade Andersson.

Avgörandet i matchen kom i början av andra halvlek. Stefan Edberg, Ted Andersson och Oskar Robertsson piskade in var sin hörna i snabb följd och Västerås gick från 3–3 till 6–3 på sju minuter.

Edsbyn skapade ganska mycket chanser i andra halvlek och fick in två bollar bakom Daniel Kjörling i VSK-målet.

Men det sista kom med bara sekunder kvar så någon riktig spänning bjöds inte storpubliken, 3 025 åskådare. Därmed fick Västerås sen revansch på förra årets avgörande SM-semifinal då Edsbyn vände 0–3 till 4–3 sista kvarten.

– Visst strävar man alltid efter att vinna. Men det var ändå viktigare att få spela en riktigt bra match, det blir lite för sällan. Vi måste vara nöjda. Det finns alldeles för många skitlag i serien, sade Per Hellmyrs.

Motala hade 2–1 i paus mot Hammarby på Zinkensdamm, men var sedan chanslöst i andra halvlek när Bajen fick upp farten. Till slut blev det hemmaseger, 7–3.

Bollnäs tog säsongens första seger, 10–4 mot Gripen, som nu är enda lag i utan fullpoängare. Broberg tappade 3–0 till 3–3 hemma mot Vetlanda. Det blev ändå seger med 4–3 då Jonas Nygren avgjorde på hörna fem minuter före full tid.