Redo att spela på flera bord?

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-11-16

Jag har semester just nu och försöker njuta av familjelivet och det sköna försommarvädret som råder i Australien.

Fast jag måste erkänna att jag ändå kopplar upp mig lite då och då för att spela några händer.

För att försöka hushålla med tiden spelar jag då nästan uteslutande fler bord samtidigt. På så vis får jag en hög dos poker med mer tid över till att njuta av tillvarons väsentligheter. Men låt mig redan nu understryka att simultanspel verkligen inte är något som rekommenderas den oerfarne spelaren.

Oddsen för den vane spelaren ökar exponentiellt för varje bord som han ställs mot den ovane.

Minska insatsen

Om du trots detta funderar på att spela fler bord samtidigt så se till att göra på det på rätt sätt. Börja med att studera ett antal spelare som spelar fler bord. Observera hur deras spel flyter och försök att upptäcka vad de gör rätt och fel.

Ta sedan och trappa ned ett snäpp från den nivån du brukar spela på. Gå exempelvis från 2/4 till 1/2 och kör på max två bord första gångerna. På så vis håller du insatserna på en sammanlagt hyfsad standardnivå. Att köra fixed limit är självklart också att rekommendera i början. Men kom ihåg att simultanspel verkligen inte är för alla.

Dubbla bord = dubbla mörkar

Du kan vara en utmärkt turneringsspelare eller regelbundet plussa på cash games men ändå gå bet när du ska spela flera bord samtidigt. Märker du att så är fallet, så fortsätt i stället med det du är bra på.

Tänk på att det går dubbelt så fort att förlora när du spelar dubbla bord. Och att fler bord även innebär fler mörkar och rakar.

Om du i stället tillhör den lilla skara spelare som faktiskt plussar på dubbla bord, så kan du efter en tid utöka det till tre stycken.

Välj alltså hellre fler bord än högre insatser.

Men redan det är ett riskabelt drag. Nu kan du ju ha upp till 26 samtida motståndare och det är betydligt svårare att lära känna allas spelmönster och samtidigt hinna koncentrera sig tillräckligt på det individuella spelet.

Öka gradvis

Ta det lugnt och öka gradvis. Du vet själv hur det blir när du har en spelare vid bordet som simultanspelar - hur ofta tvingas de inte vika eller fatta felaktiga beslut på grund av tidsbrist?

För att inte tala om hur irriterande det är för motspelarna när de hela tiden tvingas vänta på varje beslut.

Följ ämnen i artikeln