Filip Bengtsson

Drömmen är en plats bland de tio bästa.

Nu är första delmålet klart - en plats i finalen.

– Jag kände mig jäkligt stark, säger Filip Bengtsson.

Han var resultatbäst av svenskarna under kvalet till lag-VM i motocross. Svensken som ledde under inledningen av loppet slutade nia:

– Det känns bra, jag fick en bra start och jag tror att jag ledde i nästan fem varv, säger Filip Bengtsson till svemos hemsida.

Därefter gjorde han någon miss, därefter vurpade  han och tappade ett par placeringar.

– Jag kände mig jävligt stark och det känns positivt inför morgondagen, säger MXGP-föraren.

- Samtidigt är jag lite missnöjd eftersom jag vurpade, men jag är nöjd med körningen.

Pole för Belgien

Lag-VM består av tre klasser, MXGP, MX2 och MX Open, där resultatet räknas samman och det som skiljer klasserna åt är maskinstorleken. Sverige har inte tagit en pallplats på 20 år, men satsar på en plats bland de tio främsta i år. Ken Bengtsson slutade på plats 13 i MX2 och Fredrik Noren, som har kört bra i USA i år, var 18 man i MX Open. Han kraschade i starten och körde upp sig under loppet.

Sverige var 13:e nation i kvalet, Belgien har pole position före Frankrike och Storbritannien. Tävlingen som körs i Lettland avslutas under söndagen.