Sverige tog snabb revansch på Island

Publicerad 2013-05-24

Jamina Roberts.

I mars fick handbollsdamerna uppleva sina två första förluster mot Island.

På fredagen kom revanschen då Sverige vann med 30–25 (17–13) i träningsturneringen i Göteborg.

Efter 14 segrar och en oavgjord fick handbollsdamerna ge sig två gånger om i Reykjavik. Och isländskorna inledde återigen respektlöst och hade ledningen med 8–6. Då vaknade svenskorna till och trots en del dåliga målvaktsutkast vände svenskorna till ledning 13–10 på åtta minuter.

– Försvaret kom i gång lite bättre efter en stund. De blev lite mer aggressiva på skyttarna och täckte bättre med armarna, sade Maria Olsson till TV10.

En del av förvandlingen stod Olsson för som kom in efter några minuter och även fick pris som bäste spelare.

”Bra tryck hela matchen”

Svenskorna ledde med fyra mål i halvtid och kontrollerade resten av matchen, som mest hade man sex måls marginal.

– Anfallet flöt på bra och vi tryckte på i både förstafasen och andrafasen. Vi hade bra tryck hela matchen och det gav utdelning i snabba mål.

Speciellt gladde Jamina Roberts med några härliga mål. Men också försvaret, speciellt på Islands stora Ramune Pekarskyte.

Turneringen är ett genrep inför VM-kvalmatcherna mot Polen i början av juni. På lördagen väntar EM-fyran Serbien och på söndag EM-tvåan Norge.