”Det här var en riktig mästerskapsmatch”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-22

Handbollsdamerna imponerar i fyrnationers

På fredagen Portugal. På lördagen Spanien.

De svenska handbollsdamerna fortsätter att vinna i fyrnationsturneringen i Paris – genrepet inför EM i Makedonien i början på december.

– Det här var en riktig mästerskapsmatch, säger assisterande förbundskaptenen Per Johansson efter 24–23-segern.

Handboll

Efter att det blågula landslaget haft ledning med 15–10 i halvtid och bevakat denna ledning matchen igenom blev upplösningen på lördagseftermiddagen mer dramatisk än väntat.

Efter svensk ledning med 22–16 knappade Spanien in allt mer och hade chans att kvittera en halv minut före slutsignal. Men Madeleine Grundström räddade Marta Mangue-Gonzales straffkast och ordnade svensk seger.

– De (Spanien) kom in i en bra period där efter 22–16. Det var bättre knall i den här matchen och bättre motstånd än senast, säger Johansson till TT.

– Men ”Madde” var jätteduktig i målet och det är en styrka att vi kunde reda ut det här.

Efter att på sistone nästan uteslutande ha mött lag som på pappret är starkare än Sverige ger motståndet i Paris en skjuts för självförtroendet.

– Det viktiga här är att få vinna lite. Och Spanien och Frankrike är ju ungefär där vi är, säger Johansson som förutom Grundström var extra nöjd med bland andra Therese Islas Helgesson (5 mål) och försvarsklippan Johanna Wiberg.

– Johanna spelar världens bästa försvar just nu, säger han.

Bästa målskytt i det svenska lägret blev Johanna Ahlm med åtta mål, varav sex på straff.

På söndagen möter Sverige världsnationen Frankrike i en match där ett oavgjort resultat räcker för att vinna turneringen.