Jonathan Granström gör mål för Mora.

Jumboplats i serien och bara tre poäng på de fyra senaste hemmamatcherna.

I kväll var Mora piskat att vinna.

Och som man gjorde det – laget vände ett 0-2-underläge till en 4-2-vinst mot Brynäs.

Efter den efterlängtade segern lämnar Mora nu över jumboplatsen till Luleå. Samtidigt tog man ett ett kliv närmare Brynäs och de andra lagen ovanför strecket.

För Brynäs del var förlusten extra hård. Efter en övertygade vinst med 8-2 mot Djurgården sist kändes det som om Gävlelaget var på gång uppåt.

Brynäs tog ledningen

Brynäs inledde målskyttet 9.07 in i första perioden genom Sebastian Karlsson.

Exakt tre minuter senare var det dags igen. Mikael Lind utökade ledningen till 2-0 efter ett fantastiskt fint spel i power play.

Men hemmalaget Mora kämpade på stenhårt.

Andra perioden startade dalmasarna direkt med att jaga en reducering. Daniel Sperlle i Brynäsmålet sattes på prov flera gånger, men målen uteblev.

Ett numerärt underläge för Mora var det som krävdes. Efter slarv i Brynäsförsvaret snappade Jonathan Granström upp pucken och la in 1-2 fri mot Sperlle.

FMM Arena exploderade

2.21 in i tredje perioden kom hemmalagets efterlängtade kvittering. Pierre Johnsson lade in 2-2 och matchen var helt öppen.

Med cirka fem minuter kvar att spela exploderade FMM Arena. Teemu Elomo lade in matchavgörande 3-2 till Mora.

I slutminuten lämnade Sperlle Brynäsmålet men någon kvittering kom inte. I stället fastställde Mora slutresultatet till 4-2.

– Mora blev hetare än vi i andra. Vi orkade inte stå emot det tryck de startade i andra, sa Brynästränaren Olof Östblom till PPV efter matchen.