Spanien gjorde sin plikt

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-21

Besegrade Nordirland med 1–0

Barcelonaspelaren Xavi kunde ha blivit Sveriges frälsare.

Den spanske mittfältaren gjorde matchens enda mål då Spanien gjorde sin plikt och slog Nordirland.

Nordirland lyckades inte avsluta EM-kvalet på samma fina sätt de genomfört det. Spanien var numret större och hade kontroll på matchen på El Estadio de Gran Canaria i Las Palmas, Gran Canaria.

1-0 kändes rättvist, trots att Spanien hade flera fina chanser.

I första halvlek berövades Spanien en straff. David Villa tog sig in i straffområdet och revs fult ner av Stephan Craigan i Nordirland. Men domaren valde att fria.

Med 0-0 i paus på Gran Canaria och 1-1 i paus på Råsunda levde Nordirlands hopp.

Men i den 51:a minuten kom det mål som kunde ha tagit Sverige till EM – om vi inte hade slagit Lettland.

Henrik Larsson gamle lagkamrat i Barcelona – Xavi – la in bollen i mål bakom Malk Taylor.

Spanien hade bud på fler mål, men båda lagen tycktes ”nöjda” med 1-0.

Nordirland hade stora problem med sitt spel. Supermålskytten David Healy hade ingen bra afton och i 73:e minuten tilldelades han gult kort.

Segern innebär att Spanien vinner gruppen före Sverige.