I slutsekunderna bombade David Alaba in kvitteringen mot Irland.

Ett drömresultat för ­Sverige – då ingen av ­konkurrenterna tog kommandot om andraplatsen.

– Tabellen är helt ­öppen nu, säger Irlands förbundskapten Giovanni ­Trapattoni.

Giovanni ­Trapattoni.

Ett nätt spelande Österrike – med David Alaba, 20, som trequartista – tog ledningen via en påpasslig ­tåpaj signerad Stuttgarts anfallare Martin Harnik, 25.

Men Irland, som fått ­kritik för oförmågan att ­göra mål, kom snabbt tillbaka i matchen.

Jonathan Walters är ökänd för sina många straffmissar i Stoke-tröjan.

I går fick han chansen i de gröna landslagsfärgerna och gjorde ingen besviken. Med en hårt placerad straff fixade den renrakade yttern kvitteringen för Irland.

Gjorde mål på hörna

I första halvlekens sista minut gav han sedan laget ledningen. Irland är giftiga på fasta situationer och Walters nickade in 2–1 på James McCleans hårt ­skruvade hörna.

Österrike jobbade hårt för att komma tillbaka i den andra halvleken, men hemmalaget ställde upp bussen framför duktige målvakten David Forde.

Till slut tvingades Forde ändå kapitulera.

– Vi var trötta på mitt­fältet. Vi hade behövt pressa dem bättre mot slutet, ­säger Giovanni Trapattoni till RTE.

Alla på åtta poäng

På övertid tog David ­Alaba emot bollen, tittade upp, och stänkte in 2–2 från 30 meter. Ett drömresultat för Sverige. Kampen om andraplatsen i Grupp C är nu helt jämn. Österrike, Sverige och Irland har åtta poäng vardera.

– Vi är i samma situation, allt är möjligt efter det oavgjorda resultatet mot Sverige. Nu är tabellen helt öppen. Trots att vi inte vann i dag är vi i en bra position, säger Trapattoni till RTE.

I gruppens andra match vann Tyskland komfortabelt över Kazakstan med 4–1. Dortmunds Marco Reus blev tvåmålsskytt.