Sydkorea kämpade sig ikapp efter Sveriges drömstart.

Men i början på andra halvlek kom segerrycket.

Sverige gick från 14–12 till 20–13 på nio minuter och avgjorde matchen.

Sverige fick en lysande start på kvällens match mot Sydkorea.

Målvakten Mattias Andersson storspelade, mycket tack vare ett grymt försvarsspel, samtidigt som flera fina individuella prestationer framåt låg bakom en hel del farliga chanser. Framför allt Dalibor Doder var glödhet.

Stumnade

Målmässigt drog man också snabbt ifrån till 8–3.

Men då stumnade svenskarna, samtidigt som sydkoreanerna satte ett bar bollar och fick energi. I halvtid hade Sydkorea jobbat sig upp till 12–14.

– Vi måste skärpa oss framåt, sätta dit lägena. Jag tycker vi står för still, vi rör inte som vi ska, sa Dalibor Doder till TV4 i pausen.

Och man skärpte sig – ordentligt.

Kom ikapp igen

Sverige inledde med att sätta tre snabba mål och fortsatte sedan trumma på upp till 20–13 efter nio spelade minuter.

Den obehagliga spänningen som hade uppkommit var borta och Sverige gick mot segern.

Sydkorea kom visserligen ikapp igen och var uppe i 21–24 – men närmare än så kom man aldrig.

Sverige vann med 30–23 och tog därmed sin tredje raka match i hemma-VM.