Publicerad 2011-10-23

Hoppade in och avgjorde

”Bäst i ligan”, enligt Arsene Wenger.

På söndagen visade Robin van Persie varför hans manager tog till så stora ord.

Holländaren hoppade in vid ställningen 1–1 mot Stoke, stänkte in två mål på nio minuter – och frälste Arsenal.

Robin van Persie.

Cesc Fabregas och Samir Nasri lämnade Arsenal i somras, men laget besitter fortfarande Premier Leagues bästa anfallare.

Ja, i alla fall om ska gå efter managern Arsene Wengers tycke.

– Den här säsongen har Robin van Persie helt klart varit bäst, sa fransmannen om sin nyutnämnde lagkapten i går.

I dag visade 28-åringen varför hans manager tog till så stora ord.

van Persie hoppade in vid ställningen 1–1 i hemmamatchen mot Stoke – som inte bortabesegrat Arsenal sedan 1981 – och behövde bara sex minuter på sig för att ta hand om hjälterollen.

Två mål nio minuter

I den 73:e minuten skarvade holländaren in Gervinhos inspel från nära håll, och nio minuter senare fastställde han slutresultatet till 3–1 i en liknande situation.

Annars såg det frustrerat ut i Londonlaget när Peter Crouch kvitterade till 1–1 på hörna i slutet av den första halvleken. Gervinho gav Arsenal ledningen i den 27:e minuten, men sedan släppte Wengers mannar – återigen – in ett mål på en fast situation.

van Persies dubbel fixade dock tre nya poäng för Arsenal, som nu klättrar från 13:e till sjunde plats i Premier League-tabellen.