Slog Modo hemma på Hovet – Falk tvåmålsskytt

Djurgårdens dystra hemmastatistik tycks ha vänt.

I kväll hemmaslog stockholmarna Modo med 4-2.

Tvåmålsskytt och matchvinnare – Nichlas Falk.

Trots jämnt spel och fina mål fick de 5 157 åskådarna på Hovet se en ganska sömning tillställning.

Matchen började i ett försiktigt tempo. Spelarna såg rädda ut för varandra. Till och med domarna verkade lite rädda de gånger de blåste i sina pipor.

Men i tolfte minuten tände Djurgården till. Ossi Väänänen lade elegant in 1-0 efter pass från Fredrik Bremberg bakom Karol Krizan i Modomålet.

Målet höjde tempot i matchen en aning och 15.12 in i perioden kom Modos utdelning. Per Svartvadet firade att han i går blev trebarnspappa genom att kvittera till 1-1 efter spel i numerärt överläge.

Modo tog ledningen

I början av den andra perioden fortsatte Modos utdelning. Redan efter två minuter hade Patrick Yetman gett Modo ledningen med 2-1. Även det i numerärt överläge.

Men början av andra perioden var lika försiktigt och snäll som första.

Djurgården hade en del vassa chanser. Men Modomålvakten Krizan höll kvar Modo i ledningen – till den tolfte minuten.

Jiri Marusaks skott från blå var stenhårt och omöjlig för Krizan att plocka.

Stockholmslaget tändes av kvitteringsmålet och lyckades skapa en del chanser framför Modomålet. Men Krizan spelade bra och inget av lagen gick till pausvila i ledning.

Falk avgjorde

Även tredje perioden öppnades försiktigt. Krizian fortsatte sitt fina målvaktsspel.

Men – i periodens tolfte minut släppte han in en enkel fösare av Nichlas Falk.

Djurgården bevakade sin ledning och i slutminuterna lämnade Krizian målet.

Stockholmarna höll undan och Nichlas Falk blev matchhjälte och tvåmålsskytt då han la in 4-2 i tom bur.

– Det brukar ju inte vara jag, men det är alltid roligt när det händer, sa Falk till PPV efter matchen.