Palander vann och går till domstol

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2004-03-14

Storbråk om slutsegern i slalomcupen

Kalle Palander vann sista slalomtävlingen, men tvåan Rainer Schönfelder vann slalomcupen.

Det fick finländaren att se rött.

Resultatet i säsongens första tävling blir nu föremål för idrottsdomstolen Cas.

Därmed vann Schönfelder världscupen i slalom, 35 poäng före Palander.

Anledningen är att Schönfelder i Park Citys slalomtävling i november fick möjlighet att köra om sitt första åk eftersom det sades att han stördes av en fallande pistvakt när han körde ur.

Österrikaren körde väldigt bra i sina åk och kom tvåa i tävlingen. Han diskades senare, men fick så småningom tillbaka sin placering.

Anmäls av Finland och Italien

Att händelsen nu anmäls av Finlands och Italiens skidförbund beror på att man anser att ärendet behandlats av fel instans inom Internationella skidförbundet.

– Jag tror nog att även Schönfelder vet vem som är den riktige segraren, säger Kalle Palander, som är beredd att vänta i många månader på att få "sin" slalomcuptitel.

Palander snuvades ju också på möjligheten att vinna storslalomcupen eftersom lördagens tävling ställdes in.

Brolenius elva

I Sestrieres slalomtävling på söndagen vann han med fem hundradelar före Schönfelder och 15 före Manfred Pranger, Österrike.

Johan Brolenius slutade elva, 1,02 efter segraren. Och han missade precis sitt stora mål för säsongen – att komma bland de 15 bästa i slalomcupen och få ett bättre startnummer nästa år. Han slutade på 16:e plats.

– Jag hoppas kunna höja mig ytterligare ett snäpp till nästa år. Det är så jämnt och det räcker med små misstag för att tappa många placeringar. Jag ska jobba på för att bli ännu snabbare. För nu vill jag börja vinna, nu är det inte kul med bara topp-tio-placeringar längre, säger Brolenius.