Dagens namn: Magnus, Måns

3–0 på en timme – men Arsenal tappade allt

Publicerad 2014-11-04

Vad hände, Arsenal?

Efter en timme ledde engelsmännen med 3–0 på hemmaplan – ändå kom Anderlecht i kapp.

– Vi kastade bort allt i dag, säger Mikel Arteta.

Anderlechts tisdagskväll kunde knappt ha börjat sämre. Enligt ESPN fastnade belgarna i Londontrafiken och tog sig inte till arenan förrän 45 minuter före avspark mot Arsenal.

Väl där fortsatte olyckan. Arsenal ledde med 2–0 i halvtid efter mål av Mikel Arteta och Alexis Sanchez. En kvart in i andra halvlek stod det 3–0 sedan Alex Oxlade-Chamberlain löpt in i straffområdet och dundrat in bollen.

Två mål av Borre

I det läget var Arsenal klart för åttondelsfinal i Champions League. Men det var också i det läget som engelsmännens försvar började svikta.

I minut 61 reducerade Anthony Vanden Borre ur misstänkt offsideposition. Tio minuter senare rullade belgaren in 3–2 på straff, vilket gav hans lag vittring.

Brant inlägg – och nick

Arsenal höll emot fram till 90:e minuten, men tappade sedan koncentrationen ett ögonblick. Då slog gästernas Andy Najar ett brant inlägg som Aleksandar Mitrović nickade in vid första stolpen.

3–3 stod sig matchen ut. Efteråt var Arteta kritisk.

– Jag vet inte vad som hände. Vi har inte råd att göra så många misstag och släppa in tre mål efter att vi tagit ledningen med 3–0. Det är bara inte bra nog, säger han till Arsenals hemsida.

Full pott för Dortmund

En poäng innebär att Arsenal ändå har grepp om andraplatsen i Grupp D. De har fem poäng ner till trean Anderlecht, vilket gör att en seger på de återstående matcherna räcker för att gå vidare.

Men etta ser de inte ut att bli, sedan Borussia Dortmund enkelt besegrat Galatasaray med 4–1. Tyskarna har tagit full pott efter fyra omgångar och är redan klara för åttondelsfinal.