Hammarbylegendaren återvände till ”Zinken”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-12-12

Claesson: Kändes speciellt att vara här igen

I sex säsonger var Jonas Claesson Hammarbys stora stjärna. På fredagen var han tillbaka på Zinkensdamm som tränare för Vetlanda.

– Det kändes mer speciellt att vara här igen än jag hade väntat mig, sade han efter 3–3.

Jonas Claesson, 38, gjorde hela 360 mål på 178 matcher för Hammarby. Inför den här säsongen tog han över som tränare för Vetlanda.

Förutsättningarna var sämsta tänkbara med ett ihållande ösregn under 90 minuter. Men de 2 200 åskådarna fick se en händelserik inledning med chanser åt båda håll. Per Einarsson gav Vetlanda ledningen efter sex minuter. Han fick en fin passning strax utanför straffområdet, lurade bort en motståndare och satte bollen otagbart bakom Patrik Nordgaard.

Minuten senare kvitterade Kalle Spjuth till 1–1. Hemvändaren från Ryssland var vass framåt och hade tidigare två bra målmöjligheter.

Större delen av halvleken bestod sedan mest av långa lyror från försvar upp till anfall. Det gick helt enkelt inte att spela bollen efter isen.

Dramatiska minuter

I slutet blev det dock ett par dramatiska och matchavgörande minuter. Först hittade en frislagslyftning fram till Håkan Adolfsson som slog in 2–1 till Vetlanda i den 37:e minuten.

Fem minuter senare fällde Andreas Hammarbäck en Vetlandaspelare. Domaren valde att ge Hammarbäck matchstraff och Bajen fick spela resten av matchen med tio man.

– Hårt dömt och ingen vidare bollkänsla av domaren. Helt klart ett avgörande domslut för matchen, konstaterade Bajens tränare Stefan Persson.

Men trots tio spelare dominerade hemmalaget den andra halvleken. Rickard Koch dundrade först in 2–2 på lagets åttonde hörna. När tio minuter återstod gjorde Koch 3–2 och Bajen hade vänt.

Men Christoffer Edlund räddade en poäng till Vetlanda när blott två minuter återstod.

– Poängen känns som en bonus. Men jag är stolt över grabbarna som visade härlig kampmoral, sade Claesson.

Mossberg behövs i Saik

Sandviken hoppas säkert att landslagsspelaren Daniel Mossberg återkommer till klubben efter överraskande förlust med hela 2–8 mot Vänersborg hemma på Jernvallen. Vänersborg dominerade mot ett mycket blekt hemmalag. Viktor Weiselius blev tremålsskytt i segerlaget.

Mossberg har fått kicken från ryska Zorkij och flyttar omgående hem till Sandviken. Landslagsspelaren skulle bli en fin förstärkning för Saik som har haft en svajig säsong.

Bollnäs tog tre viktiga poäng efter 3–0 hemma mot Kungälv. Peter Stock gjorde två mål varav ett på hörna. Ville Aaltonen satte det tredje och Bollnäs har nu häng på en slutspelsplats.