Dicks första AIK-mål sedan 2001

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-09-19

”Jag tycker vi spelar riktigt bra”

Dick Tärnströms comeback i AIK-tröjan slutade med förlust.

Fem insläppta mål i premiären. I kväll spikade AIK:s målvakt Christopher Heino-Lindberg nollan och såg till att Solna-laget kunde resa hem från Sundsvall med tre poäng (4–0).

Och mer positivt för AIK:s del:

Dick Tärnström gjorde sitt första mål för klubben sedan han lämnade den 2001.

– Jag tycker vi spelar riktigt bra, säger AIK-backen.

AIK hade mycket att bevisa efter premiärfiaksot (1–5) hemma mot Växjö och fick en drömstart i bortamötet med Sundsvall. Efter bara en minuts spel hittade Henrik Eriksson rätt bakom Sundsvalls målvakt Joakim Lundström. Gästerna inledde bortsett från baklängesmålet perioden bra och skapade flera chanser som kunde resulterat i mål. Men AIK-målvakten Christopher Heino-Lindberg var bra mellan stolparna.

Solna-laget tog över matchen mer och mer och i slutminuterna kämpade Sundsvall för att döda ett tre mot fem-läge i 1.37. En nyckelsekvens i matchen där AIK inte lyckats få dit pucken. Gästerna var inte helt nöjda med spelet i numerärt överläge.

– Det var ingen höjdare. Det ska vara mål där så det var lite tufft att vi inte fick utdelning. Men jag tycker vi spelar riktigt bra och vi håller spelet väl. Det mesta av tiden är i deras zon, säger AIK:s lagkapten Dick Tärnström till TV 4 sport.

I inledningen av tredje perioden hade före detta elitserie-målvakten, Sundsvalls Joakim Lundström marginalerna mot sig. Johan Ryno avlossade ett skott i slottet och via Sundsvalls-backen Stefan Svanboms skridsko gick pucken in mellan målvaktens benskydd.

Hemmalaget saknade det lilla extra och skapade inga riktigt heta chanser. AIK däremot hade matchen under kontroll och drog ifrån alltmer i målprotokollet.

Matchens delikatess var matchens sista mål. Dick Tärnströms 4–0. Backen skrinnade sig fri och avslossade ett hårt skott rätt upp i krysset. Det var Tärnströms första mål i AIK-tröjan sedan han lämnade laget för över sju år sedan.

AIK:s tränare Roger Melin var tillfredsställd med lagets uppträdande och får lite arbetsro inför fortsättningen.

– Riktigt bra fokus och tålamod rakt igenom, säger tränaren till TV 4 sport.