Förluster på hemmaplan och vinster på bortaplan.

Det är Djurgårdens melodi denna säsong.

I kväll tog stockholmarna tre nya tunga poäng efter 2-1 borta mot Linköping.

I tisdags blev Djurgården överkörda av Södertälje på hemmaplan.

I kväll var det dags för Linköping på bortaplan. Ett av seriens bästa hemmalag med bara en förlust på de 13 senaste matcherna.

Men på bortaplan fungerar allt för Djurgården.

Spelade smart

Efter första perioden ledde stockholmarna med 2-0 efter mål av Dick Axelsson och Ossi Väänänen i periodens slutminuter.

Linköping spelade inte dåligt men stockholmarna spelade smart och höll rent framför Daniel Larsson i målet.

Linköping jagade desperat en reducering, men Daniel Larsson gjorde som han brukar göra på bortaplan – storspelar.

I den tredje periodens femte minut kom äntligen den förlösande reduceringen för Linköping. Niklas Persson sköt in 1-2 och Linköping trappade upp tempot.

Skott i ribban, skott i stolpen och ett bortdömt mål. Men närmare än så kom inte Linköping.

Bortdömt mål

Djurgården kämpade stenhårt för de tre poängen och går nu till juluppehåll som elitseriens bästa bortalag.

– Vi är lite mer restriktiva och mer ihopsamlade på bortaplan. Vi gör det svårt för motståndaren framför vårt mål. Så här måste vi börja spela på hemmaplan, sa Jimmie Ölvestad till PPV efter matchen.