Dagens namn: Birgitta, Britta

Tråkiga Bajen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-11-05

VSK-tränaren efter utklassningen: ”Gillar inte deras sätt att spela”

”Vi bestämmer oss – sedan kör vi”, sa tremålsskytt­en Tobias Holmberg efter att laget utklassat Hammarby med 7–2 på hemmaplan.

VÄSTERÅS. Inte nog med att Västerås utklassade Hammarby i det prestigefyllda toppmötet.

Direkt efter slutsignalen placerade VSK-tränaren Jonas Holgersson en tråkstämpel på guldfavoriten.

– Jag gillar inte deras sätt att spela. Bandy är underhållning.

Hårdsatsande Bajen vann premiären mot Broberg (6-5) utan att imponera och åkte på en rejäl smäll i gårdagens bortamatch mot regerande svenska mästarna.

”Vi bestämmer”

Västerås avgjorde matchen med tre mål inom loppet av sju minuter i början av den andra halvleken.

– Det är vår styrka. Vi bestämmer oss – sedan kör vi. Det var riktigt skönt att få tvåla dit dem, med tanke på vilket lag de har, säger tremålsskytten Tobias Holmberg efter 7–2-segern.

Tränaren Jonas Holgersson, som har spelat för Hammarby och inför säsongen erbjöds tränarjobbet i klubben, var inte imponerad av gästernas spel.

Periodvis led den förre landslagsstjärnan med de 3 098 åskådarna i ABB Arena.

– De värvar som de gör för att vinna SM-guld. Som storfavoriter tycker jag att de ska bjuda upp och spela lite. De spelar inte jättemycket utan försöker lyfta in bollar och skapa hörnor. Man tycker olika, men jag gillar inte deras sätt att spela, säger Holgersson.

Tolv insläppta mål

Hammarby, med åtta före detta Rysslandsproffs i laget, ägnade sig mycket åt bolltransport i stället för att låta bollen göra jobbet.

Klubben lyckades vinna World Cup men har inte spelat som världens bästa klubblag i elitserien.

Tränaren Stefan Karlsson är medveten om det.

I de två första omgångarna har Hammarby släppt in tolv mål. Defensivt har bara Broberg och Katrineholm lyckats sämre.

– Vi kan vässa försvarsarbetet över hela banan. Bland annat, säger Stefan Karlsson.