Dagens namn: Orvar

Elitseriesäsongen är galen

Modos måltorka slår alla rekord.

Efter en ny nolla hemma mot Färjestad (0-3) har inte Modo gjort ett mål på 243 minuter och 23 sekunder - effektiv speltid.

Det ska egentligen vara omöjligt, men den här elitseriesäsongen är galen hela den.

Det svänger fort i hockey, men i Modos fall har det svängt rekordsnabbt.

När Mattias Timander gjorde 5-1 mot regerande mästarna HV 71 16.37 in i sista perioden i omgång 11, då kokade Fjällräven Center.

Av glädje.

I dag kokar hemmapubliken igen,

Av ilska.

Jag förstår dem.

Fyra raka matcher utan ett enda mål framåt och självklart också fyra raka förluster.

Modo har rasat från en sjätteplats och häng på topplagen, till en plats under strecket och bara en poäng före nya jumbon Frölunda, som rasade ner till sistaplatsen efter 1-3 borta mot Skellefteå.

Det måste vara jobbigt att heta Charles Berglund och Andreas Johansson just nu,.

Jag trodde att HV 71 skulle gå som tåget nu då de hade börjat vinna igen, men så förlorar de hemma mot oberäkneliga Timrå med 4-2.

Timrå som har en av elitseriens högsta högstanivåer när man spelar som bäst, men som fortfarande känns lite för ojämna för att vara ett stabilt topplag. Men de är den där typen av lag som kan slå alla.

AIK vände 0-3 hemma mot Luleå till 3-0 borta mot Brynäs.

AIK vägrar lägga sig till ro där i botten, som alla räknade med på förhand. Man har fortfarande kontakt med lagen ovanför.

Starkt.

Och Brynäs tyska nyförvärv Thomas Greiss får tydligen godkänt i mål, trots att han släppte i det första skottet han fick på sig i matchen. Men någon vinnare har han sannerligen inte varit . Inte än.

Det är bara Luleå man kan lita på.

Laget som 90 procent av alla experter tippade under strecket innan säsongen började och många hade dem på en kvalserieplats - som jag själv.

Nu är det bara att konstatera att Jonas Rönnqvist & Co gjort ett underverk med ett spelarmaterial som inte ska hålla på den här nivån.

Men det gör de.

De är som humlan som inte kan flyga.

Men Rönnqvist har gått mot strömmen och infört massor av nya idéer och skapat ett kollektiv där alla jobbar för varandra och i varenda byte.

Det är det enda lag där målvakterna David Rautio och Anders Nilsson får stå varannan match och båda har varit strålande.

Rönnqvist gör massor av saker som en hockeytränare inte brukar göra och är en vinnare i slutändan.

Att han tog Almtuna på tröskeln till elitserien i fjol - med ungefär samma utgångsläge han hade i Luleå - är absolut ingen tillfällighet.

Själv satt jag på Hovet i Stockholm och såg Djurgården spräcka sin nolla.

Men det krävdes en straff för att göra det och jag vet inte om det riktigt räknas.

Djurgården har i alla fall spelat 188 minuter och 20 sekunder - tre hela matcher - plus fem minuters förlängning utan att göra med i ordinarie spel.

Nu blev det 1-0 mot Linköping efter straffar.

Domaren Patrik Sjöberg fick vidogranska Tim Erikssons straff som till slut betydde ointagliga 2-0 i straffläggningen till Djurgården.