Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-03-09

Tre års väntan är över.

Sandviken säkrade en plats i SM-finalen genom att besegra Hammarby med 7-3.

– Det känns väldigt bra, säger mittfältsstjärnan Daniel Mossberg.

Lagkaptenen Daniel ”Zeke” Eriksson gav Sandviken ledningen från straffpunkten efter tio minuters spel, med Hammarby kvitterade nästan omgående genom Patrik Nilsson.

Det såg ut att bli det sista de 3 745 åskådarna skulle få se av Bajens skyttekung, som har ett förflutet i Sandviken.

Nilsson blev bryskt omhändertagen av Saik-backen Linus Pettersson och tvingades kliva av isen med skadat vänsterknä.

Vände underläge

Händelsen verkade tända spelarna i Hammarby, som utan lagets största stjärna på isen lyckades vända ett 1-2-underläge till ledning med 3-2.

Patrik Nilsson var dock inte värre skadad än att han kunde lämna omklädningsrummet och fullfölja matchen.

Det hjälpte inte.

Sandviken – som gick till pausvila med en 4-3-ledning – var det starkare laget och avgjorde matchen med två snabba mål i inledningen av den andra halvleken.

”Stålmännen” vann till slut semifinalen med 7-3 och matchserien med 3-0.

– Hela säsongen har vi trott att vi skulle gå till final och nu är vi där. Det känns jävligt bra. Vi har varit en klass bättre än Hammarby. De gjorde två bra halvlekar i semifinalserien, men annars har det inte varit något snack om saken, säger Daniel Mossberg.

”Skiter i vilka vi möter”

Sandviken, som inför säsongen förstärkte ett redan starkt lag med den ryske superstjärnan Misja Svesjnikov, har spelat under en otrolig press i vinter.

Alla förväntar sig att laget ska bli svenska mästare, men förväntningarna har inte plågat spelarna.

– Allt annat än SM-final hade varit ett fiasko, men vi har klarat pressen. Å andra sidan tror jag att pressen inom gruppen är större än den utifrån. Med det här laget ska vi gå till SM-final, säger Mossberg.

Senast Sandviken spelade en SM-final var 2008, då det blev förlust mot Edsbyn. Klubben har blivit svenska mästare sex gånger, senast 2003. Då besegrades just Hammarby med 6-4 i matchen.

Bollnäs, som blåste Sandviken på en finalplats i fjol, leder den andra semifinalserien mot Villa-Lidköping med 2-0.

– Jag skiter i vilka vi möter i finalen. Bollnäs eller Villa spelar ingen roll, säger Daniel Mossberg.