Doders ansiktsskott – efter avblåsning

Publicerad 2011-03-13

Elva mål av Niclas Ekberg nyckeln till segern

Dalibor Doder satte Sverige i en rejäl knipa när han slängde iväg bollen rätt i ansiktet på slovakiske målvakten, efter avblåsning.

– Jag tycker inte om det där, riktigt otäckt, säger Claes Hellgren i TV4 Sport.

Men Sverige klarade sig ur den och vann till slut den viktiga EM-kvalmatchen mot Slovakien med 26–21 efter en magisk kvart.

Sverige fick en drömstart till 4–0 men med drygt en minut in i den andra halvleken vid ställningen 12–10 hamnade Sverige i ett kritiskt läge då man tvingades spela fyra mot sex slovakiska spelare.

Anledningen var att Dalibor Doder dragit på sig en mycket onödig utvisning när han sänkt den slovakiske målvakten Richard Stochl med ett skott i ansiktet – efter avblåsningen.

Bad om ursäkt

– Han kan dra tillbaka i det där läget. Jag tycker inte om det där man slappnar av i det här läget som målvakt och det är riktigt otäckt, säger expertkommentatorn och förre landslagsmålvakten Claes Hellberg i TV4 Sport.

Doder bad om ursäkt till Stochl och de både klappade om varandra efter incidenten.

Sverige redde ut situationen och därifrån gjorde en gyllene kvart och drog ifrån. När Niclas Ekberg satte 20–11 från sju meter fick Slovakiens målvakt nog och Slovakien såg ut att vara ett slaget lag.

”En seger till så är det klart”

Men sex raka mål av Slovakien skapade ändå en del nerv mot slutet men Sverige vann till slut med 26–21 och stekhete Niclas Ekberg gjorde elva mål.

– Nu räcker det med en seger till så är det klart, säger Sveriges målvakt Johan Sjöstrand till TV4 Sport, efter EM-kvalsegern på Hovet.

Sverige har lika många poäng som gruppledaren Slovakien, som leder på bättre målskillnad. De två bästa lagen i gruppen går vidare till EM 2012.