Brynäs–Djurgården3–3 (0–1, 2–2, 1–0, 0–0)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-12-13

Längdskidor

Första perioden: 0–1 (11.20) Kristofer Ottosson (Niklas Anger).

Andra perioden: 1–1 (2.38) Stephen Dixon (Daniel Widing, Niclas Andersén), 2–1 (9.49) Stephen Dixon (Jörgen Sundqvist), 2–2 (12.54) Niklas Anger (David Schneider, Marcus Ragnarsson) spel fem mot tre, 2–3 (16.18) Nicklas Danielsson (Niklas Andersson, Niklas Anger) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3–3 (6.35) Emil Sandin (Ove Molin).

Skott: 17–37 (4–13, 4–11, 9–9, 0–4).

Utv, Brynäs: 13x2, 1x10. Djurgården: 11x2, 1x10.

Domare: Ulf Rönnmark, Stockholm

Publik: 7 465.

Analys: Slutspelskaraktär på matchen i Gävle på lördagskvällen – hög stämning på läktarplats, heta känslor på isen och mängder med utvisningar som ryckte sönder matchen när Brynäs och Djurgården till slut delade på poängen. Brynäs vände 0–1–underläge till 2–1–ledning i den andra perioden – för att se Djurgården vända tillbaka till 2–3 innan peroden var över. I tredje kvitterade Emil Sandin till 3–3 på en målvaktsretur – och fler mål blev det inte trots att chanser inte saknades, framför allt inte för Djurgården men Jacob Markström storspelade som vanligt i Brynäskassen och såg till att hans lag fick 3–3 trots 17–37 i skott. (TT).

Frölunda–Skellefteå 0–2 (0–0, 0–0, 0–2)

Tredje perioden: 0–1 (7.22) Tobias Viklund (Gabriel Karlsson), 0–2 (19.29) Erik Forsell (Christian Söderström).

Skott: 40–26 (15–6, 14–6, 11–14).

Utv, Frölunda: 7x2. Södertälje: 6x2, 1x10.

Domare: Sören Persson, Linköping.

Publik: 10 666.

Analys: De två första perioderna var mållösa, men Frölunda dominerade spelet helt. Men effektiviteten framför Andreas Hadelöv i Skellefteås mål var inte den bästa. Hadelöv lämnade mängder med returer men Frölundas spelare kunde inte vara på dessa. Skellefteås anfall var ytterst sporadiska, inte ens i numerärt lyckades de skapa press i Frölundas zon. Att Skellefteå kunde ta ledningen med 1–0 speglade på intet vis matchbilden. Skellefteås andra mål kom i tomt mål. (TT)

Södertälje–Luleå 1–2 (0–2, 0–0, 1–0)

Första perioden: 0–1 (11.12) Lubos Bartecko (Martin Chabada), 0–2 (14.21) Jaroslav Obsut (Linus Omark)

Tredje perioden: 1–2 (1.09) Dragan Umicevic (Martin Cibak).

Skott: 27–25 (9–10, 6–9, 12–6).

Utv, Södertälje: 9x2. Luleå: 9x2.

Domare: Niklas Persson, Onsala.

Publik: 3 750.

Analys: Två av seriens formstarkaste lag, men spelet imponerade inte. Luleå spelade en taktiskt smart hockey och höll ett högre tempo. Södertälje kom egentligen inte igång på allvar förrän i tredje perioden. Då ledde gästerna med 2–0. Båda lagen hade flera heta chanser till fler mål, båda lagen träffade målramen ett par gånger. Bland annat hade SSK en ribbträff med fem minuter kvar. Närmare än så kom inte Södertälje, trots hård press med sex utespelare i slutet. (TT)

Rögle–Linköping 5–5 (1–2, 3–2, 1–1, 0–0)

Första perioden: 1–0 (1.41) Peter Högardh (Daniel Sondell, Martin Strbak), 1–1 (2.40) Tomas Surovy (Jaroslav Hlinka) , 1–2 (4.31) Patrik Zackrisson (Ivan Majesky, Carl Gunnarsson).

Andra perioden: 1–3 (7.28) Mikael Håkanson (Daniel Fernholm) spel fem mot fyra, 1–4 (10.24) Eric Beaudoin (Tomas Surovy, Jan Hlavac) spel fem mot fyra, 2–4 (13.07) Cam Abbott (Chris Abbott, Mario Kempe), 3–4 (19.43) Cam Abbott (Chris Abbott, Mikael Gath), 4–4 (19.54) Mario Kempe (Cam Abbott).

Tredje perioden: 5–4 (0.32) Chris Abbott (Cam Abbott, Mario Kempe), 5–5 (15.29) Jan Hlavac (Jaroslav Hlinka, Pontus Petterström).

Skott: 31–23 (11–8, 7–13, 13–2, 0–0).

Utv, Rögle: 3x2. Linköping: 8x2.

Domare: Marcus Vinnerborg, Ljungby.

Publik: 4 539.

Analys: Viljan, inställningen, farten och Kenny Jönsson var tillbaka i Rögle, som vände ett underläge på 1–4, i en hockeyrysare. Linköping var också starkt men tvingades på knä av den ruggigt fartfyllda offensiv som Rögle med bröderna Abbot, Mario Kempe och de andra drog i gång. Men det tog på krafterna, då kom misstaget, som ett pressat Linköping omsatte till kvittering och förlängning. Där Rögle var närmast att ta bonuspoängen men som slutade oavgjord. (TT)

Timrå–Färjestad 0–3 (0–1, 0–1, 0–1)

Första perioden: 0–1 (17.04) Jörgen Jönsson (Arton Laatikainen, Eero Somervuori).

Andra perioden: 0–2 (1.37) Jonas Holös (Eero Somervuori, Jörgen Jönsson).

Tredje perioden: 0–3 (18.19) Lee Goren (Dick Axelsson).

Skott: 17–27 (7–13, 7–8, 3–6).

Utv, Timrå: 3x2. Färjestad: 1x2.

Domare: Patrik Sjöberg, Gävle.

Publik: 4 902.

Analys: Färjestad kom till Timrå utan skadade succémålvakten Jonas Gustavsson. Istället återfanns den många gånger kritiserade Reinhard Divis mellan stolparna. Han tackade för förtroendet genom att hålla nollan för första gången under säsongen. Det kunde Divis delvis tacka sina utespelare för. FBK spelade tight och Timrå hade ytterst svårt för att skapa några riktigt heta chanser. Timrås målvakt Johan Backlund fick stå för fler kvalificerade räddningar, men inte heller han hade någon av sina svettigaste kvällar. Lagkaptenen Jörgen Jönsson satte FBK:s första mål med en backhand i slutet av första perioden, innan backen Jonas Holös trampade runt Timråkassen och satte 2–0 i början av andra. När Lee Goren med 1.41 kvar av matchen satte 3–0 bakom Backlund lämnade merparten av publiken Eon Arena. (TT)