Hemmanationen Frankrike är utslagen.

Trots 19 (!) tilläggsminuter i kvartsfinalen mot Brasilien.

OS 2024 i Paris: Allt om sommar-OS – datum och program

Det stjärnspäckade franska laget hade gott om tid på sig att spräcka hål på Brasiliens nolla.

Smått otroliga 16 minuter lades alltså till i andra halvlek när hemmanationen jagade en kvittering i Nantes.

– Läser jag rätt? Det är någon form av rekord isåfall. De lägger till en tredjedel av en halvlek. Det måste vara fel, säger kommentatorn Christopher Kviborg i Max.

Det var det inte. Men extrakvarten – plus ytterligare tre som tillkom under tilläggstiden – räckte inte för Frankrike och Brasilien vann med 1–0.

Brände straff

En skräll – inte minst då Frankrike (på 14 möten) aldrig hade förlorat mot Brasilien innan kvällens kvartsfinal.

I första halvlek brände PSG-backen Sakina Karchaoui en straff och i andra tryckte Gabo Portihlo in avgörandet för Brasilien som nu möter Spanien i semifinal.

Martas dröm lever

Drömmen om det perfekta slutet lever därmed för ikonen Marta. 38-åringen – som gör sitt sista stora mästerskap – blev utvisad mot Spanien i gruppen och var otröstlig efteråt, då matchen kunde blivit hennes sista för Brasilien.

Nu får hon en ny chans i semifinalen på tisdag.