Publicerad 2024-01-31

Bik Karlskoga hade fem raka hemmasegrar.

Sedan gästade serieledarna Brynäs Nobelhallen.

Två mål i mittenperioden räckte för att ta hem segern för Gävlelaget.

Två sviter bröts när Bik Karlskoga och Brynäs möttes för tredje gången denna säsongen. Brynäs hade två raka förluster, men i onsdagens bortamatch var serieledarna åter tillbaka på vinnarspåret.

– Det känns jättebra. Vi gjorde ett jättebra jobb att komma tillbaka i andra och tredje perioden, säger Brynäsmålvakten Damian Clara i TV4 Play.

Målen dröjde

Det var dock inget tal om någon överkörning. I stället var det Karlskoga som tog tag i taktpinnen och hade ett jätteläge redan i första minuten.

– De körde jättehårt, all respekt till dem och bra start av dem. Jag hade lite tur i målet, säger Damian Clara.

Målen dröjde till mittenakten. Två minuter in i perioden Oskar Kvist sitt sjätte mål för säsongen och Brynäs i en 1–0-ledning.

Brynäs utökade sedan sin ledning till 2–0 i powerplay, vilket också var resultatet inför tredje.

Tog ut målvakten

Matchens sista tio minuter skulle sedan bli riktigt spännande. Bik Karlskoga tog sig in mer i matchen genom att reducera. Trots försök i spel med sex mot fem kunde bortalaget stå emot och tog därmed hem segern.